maanantai 1. toukokuuta 2017

Appelsiinirahkakakku


Tein eilen illalla tämän kakun pakastimeen odottamaan tämän päiväisiä vieraita. Aamulla otin kakun pakastimesta ja koristelin. Nyt se sulaa jääkaapissa ja odottelee kahvipöytään pääsyä. Tein tämän samalla täytteellä, kuin aiemmin tekemäni appelsiinileivokset, sillä täyte oli kertakaikkisen raikasta ja ihanaa 💓
Tuo tummalla suklaalla tehty ganache on minulle vielä hieman haasteellinen, enkä saa sitä käyttäytymään haluamallani tavalla, mutta eikös se harjoittelu teekin mestarin? 😀

Pohja:
100g digestivejä
40 g voita

Täyte:
3dl vispikermaa
2prk appelsiinirahkaa
3 rkl situuna Täyttistä
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
5 liivatetta
5-6rkl vettä

Suklaaganache:
100g kermaa
110g tummaa suklaata

Koristeluun:
tuoreita mansikoita
helmiäispalloja
valkosuklaalastuja kuivatulla vadelmalla

1. Hienonna keksit ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja painele leivinpaperilla vuoratun vuoan (halk.16cm/korkea) pohjalle tiiviisti.

2. Laita täytteen liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen rahka, sitruuna-Täyttis, sokerit ja sekoita sitten tasaiseksi. 

3. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja liota siihen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan ja laita pakastimeen vähintään viideksi tunniksi.

4. Kuumenna kattilassa kerma ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa hetki ja sekoita sitten tasaiseksi. Irroita kakku vuoasta ja valuta suklaata ensin reunoille niin, että se valuu ja täytä sitten keskiosio.

5. Koristele kakku haluamallasi tavalla. Anna sulaa jääkaapissa 4-5 tuntia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti