maanantai 29. toukokuuta 2017

Tonnikala-katkarapupiirakka



Tonnikala ja katkaravut ovat suurta herkkuani ja näin ollen niistä tulee aina kehiteltyä erilaisia versioita suolaiseen piirakkaan. Tästä piirakasta tuli omasta mielestäni älyttömän mehevä ja herkullinen ja makuakin oli vähintäänkin riittävästi. Tätä piirakkaa aion varmasti tehdä jatkossakin...onneksi jäi pieni pala vielä iltapalaksikin 😍

Pohja:
150 g voita
2,25 dl vehnäjauhoja

1,5 dl juustoraastetta
2 rkl kylmää vettä


Täyte:
1 prk tonnikalapaloja öljyssä (Pirkka)
150g katkarapuja
1/2 punaista paprikaa
muutama kirsikkatomaatti
tuoretta tilliä
75g pun.emmentalraastetta 
0,5tl sipulirouhetta
rouhittua mustapippuria

2dl kermamaitoa
3 kananmunaa
ripaus suolaa

1. Sekoita pohjan ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. 

2. Ripoittele piirakan pohjalle tonnikala, josta öljy on kaadettu pois. Sitten tilisilppua, rouhittua mustapippuria ja katkaravut. Laita seuraavaksi juustoraaste ja sen päälle pilkotut paprikakuutiot ja halkaistut kirsikkatomaatit. 

3. Sekoita kanamunista rakenne rikki ja kaada joukkoon kermamaito. Lisää suola ja kaada vuokaan, täytteiden päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa n. 35-40 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Hei. Oon ite suuri katkaravun ystävä ja tätä taidan perjantai iltana tehdä :) itsellä kun jää niin usein sellaiseen tonnikala-purjopiirakkaan niin kiva kokeilla uutta :) ohjeesta kiittäen :) -GiS

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa 😊 Tonnikala-purokin on kyllä todella hyvää, mutta tämä on ehkä aavistuksen "raikkaampaa", tuon paprikan ja tomaatin ansiosta. Tulepa sitten kertomaan, mitä tykkäsit 😊

      Poista
  2. Hyväktä vaikuttaa�� Mutta 0,5 tl sipulirouhetta? Aika vähän...

    VastaaPoista
  3. Siis...jokainenhan saa määriä muutella makunsa mukaan, mutta tuo sipulirouhe on vahvan makuista, enkä halunnut sitä hallitsevaksi mauksi 😊

    VastaaPoista