sunnuntai 20. elokuuta 2017

Perinteinen vadelma-kermakakku


Nyt on ensi viikonlopun Pop up-kahvilaa varten leivonnat aloitettu. Toisin sanoen, nyt ei jää aikaa tänne leipoa mitään, joten tässä perinteinen vadelma-kermakakku parin viikon takaa. Sisällä kakussa on gluteeniton, vaalea kakkupohja ja vadelma-valkosuklaamousse. Pinnalla kermavaahtoa ja tietenkin aimo kasa kotimaista, tuoretta vadelmaa 😋 Kakku on mitoitettu n.9:lle henkilölle...

Pohja:
3 kananmunaa
1,5dl sokeria
1,5dl Sunnuntain gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta

Täyte:
2dl vispikermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
n.80g valkosuklaata
1tl vaniljasokeria
3dl pakastevadelmaa
1dl vadelmahilloa 
2 liivatetta
tilkka vettä

Pinnalle:
6dl vispikermaa
(vaniljakreemijauhetta)
400g tuoretta vadelmaa
hyytelösokerista kiille

1. Vaahdota pohjan huoneenlämpöiset munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi (n.25min.). Lisää lopuksi joukkoon siivilöidyt jauhot, varovasti nostellen. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista kakkua n. 40 minuuttia, 175 asteessa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä- samoin päin, kuin vuoassa ollessaan.

2. Laita täytteen liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma ja tuorejuusto keskenään kevyesti vaahdoksi. Lisää joukkoon murusteltu, pakastevadelma, sulatettu valkosuklaa ja vadelmahillo. Sekoita tasaiseksi ja mausta vaniljasokerilla. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja liota siihen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla hyvin sekoittaen.

3. Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Kostuta pohja esim. vaniljamaidolla ja laita vuoan pohjalle. Kaada puolet täytteestä vuokaan. Tee samoin seuraavalle kerrokselle ja kostuta lopuksi myös kakun pohja. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.

4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kuorruta kakku ensin kevysti peittoon kermalla. Asettele sitten vadelmat kakun keskelle ja hyytelöi ne. Pursota lopuksi kakun reunat haluamallasi kuviolla ja viimeiseksi kakun reunat, vadelmien ympäriltä. Itse käytin reunoihin lehtityllaa ja vadelmien viereen Wiltonin 1M-tyllaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti