Leivoin lauantain Pop up -kahvilaani eilen mustaherukka-suklaajuustokakkua. Suklaamoussea tulikin hiukka liikaa, joten tökkäsin sen hätäpäissäni tällaiseen ihanaan silikonivuokaan. Tänään suihkautin päälle hiukka suklaasprayta...ja tsadaa! minulla oli iltakahville kakku valmiina. Nämä vuoat ja tuo spray- niillä saa kullä ihmeitä aikaiseksi 😁
Suklaamousse:
2dl laktoositonta vispikermaa
175g maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon)
200g tummaa suklaata
0,5dl sokeria
1tl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria)
2 liivatetta
3rkl vettä
Pohja:
6 oreo-keksiä
25g voita
1.
Laita moussen liivatteet likoamaan. Sulata suklaa. Vatkaa sitten
kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja suklaa keskenään. Yhdistä
tuorejuusto-suklaaseos ja vatkattu kerma, kevyesti nostellen sekaisin.
Mausta sokerilla, sekä vaniljasokerilla. Kiehauta sitten tilkka vettä
kattilassa ja lisää liotetut, puristellut liivatteet joukkoon. Kaada
liivateseos ohuena nauhana moussen joukkoon. Kaada mousse sittensilikoniseen muoto-vuokaan.
2. Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele pinnalle keksi-voiseosta ja pakasta vähintään neljä tuntia.
3. Irroita kakku vuoasta ja suihkuta pintaan suklaasprayta. Koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti