torstai 11. elokuuta 2016

Herukkakakku


Punaherukat ovat nyt ihanan meheviä, joten niistä oli tietenkin leivottava kakku. Tämä kahvikakku on ihanan kostea ja raikkaan makuinen, jonka voisi aivan hyvin tehdä myös mustaherukasta.Tein tämän tällä kertaa leipävuokaan ja koristelin punaherukkatertuilla, sillä ne ovat mielestäni todella kauniita. Valkosuklaa antaa tälle hieman kirpsakallekin kakulle makeutta ja makuinakin ne sopivat toisiinsa mainiosti!

3 kananmunaa
3dl sokeria
110g voita
3,75dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniliinisokeria
2dl puna,- tai mustaherukoita

1. Voitele kakkuvuoka ja korppujauhota se hyvin.

2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Lisää sulatettu, jäähtynyt voisula joukkoon. Lisää sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon samalla sekoittaen.

3. Lisää lopuksi joukkoon puna,-/ tai mustaherukat. Kaada taikina vuokaan ja paista 170 asteessa n. tunti. Kokeile kypsyys tikulla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

4. Koristele kakku halutessasi valkosuklaasulalla, herukkatertuilla+ lehdillä ja suklaakarkeilla.

4 kommenttia:

  1. Niin kaunis kakku, kuva ja koristelu, kuten aina ♥ Mä oon leiponu punaherukoista todella vähän, pitäs kyllä kunnostautua asiassa koska tällaseenkin kakkuun ne sopii varmasti loistavasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kokeile ihmeessä. Ne antaa kaikille leivonnaisille kivaa raikkautta ja väriä :)

      Poista
  2. Namm .... heleppo ja hyvä ...!!!

    VastaaPoista