maanantai 14. elokuuta 2017

Herukkakakku



Nostellaanpas tämä ajankohtainen ja tosi herkullinen kahvikakku näkösälle taasen 😊

Punaherukat ovat nyt ihanan meheviä, joten niistä oli tietenkin leivottava kakku. Tämä kahvikakku on ihanan kostea ja raikkaan makuinen, jonka voisi aivan hyvin tehdä myös mustaherukasta.Tein tämän tällä kertaa leipävuokaan ja koristelin punaherukkatertuilla, sillä ne ovat mielestäni todella kauniita. Valkosuklaa antaa tälle hieman kirpsakallekin kakulle makeutta ja makuinakin ne sopivat toisiinsa mainiosti!

3 kananmunaa
3dl sokeria
110g voita
3,75dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniliinisokeria
2dl puna,- tai mustaherukoita

1. Voitele kakkuvuoka ja korppujauhota se hyvin.

2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Lisää sulatettu, jäähtynyt voisula joukkoon. Lisää sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon samalla sekoittaen.

3. Lisää lopuksi joukkoon puna,-/ tai mustaherukat. Kaada taikina vuokaan ja paista 170 asteessa n. tunti. Kokeile kypsyys tikulla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

4. Koristele kakku halutessasi valkosuklaasulalla, herukkatertuilla+ lehdillä ja suklaakarkeilla.

11 kommenttia:

  1. Niin kaunis kakku, kuva ja koristelu, kuten aina ♥ Mä oon leiponu punaherukoista todella vähän, pitäs kyllä kunnostautua asiassa koska tällaseenkin kakkuun ne sopii varmasti loistavasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kokeile ihmeessä. Ne antaa kaikille leivonnaisille kivaa raikkautta ja väriä :)

      Poista
  2. Namm .... heleppo ja hyvä ...!!!

    VastaaPoista
  3. Uskaltaisko valkosuklaata paloitella ite taikinaankin? Jotenkin herukka+valkosuklaa yhdistelmä kuulostaa super houkuttelevalle.. ��

    VastaaPoista
  4. Joo, varsinkin paahdettu valkosuklaa voisi sopia erityisen hyvin 👍

    VastaaPoista
  5. Herkullista,tuplasin määrät ja tein 2 kakkua....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä saa huoletta tehdäkin kaksi. Ei kerkeä pilaantumaan 🤭

      Poista
  6. Hei!

    Tämä on yksi lemppariresepteistäni. Nyt on ensimmäistä kertaa edessä tilanne, jossa vieraalla on maidoton ja gluteeniton ruokavalio. Kuorrutteen aion korvata kaurakermasta keitetyllä kinuskilla, mutta minkälaisia jauhoja ja rasvaa käyttäisit itse kakkuun?

    Kiitos paljon ihanasta blogistasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Voi kiitos kivasta kommentistasi ♥️ Tekisin maidottomalla Keijulla, sekä Sunnuntain vaalealla gluteenittomalla jauholla ☺️ Tulethan sitten kertomaan, kuinka onnistuit 👍

      Poista