maanantai 25. syyskuuta 2017

Tiramisun makuiset petit fours-leivokset



Macarons-leivosten kaveriksi sopivat hieman toisenlaiset pienet petit fours-leivokset, joihin laitoin tällä kertaa tiramisun makuisen täytteen. Nämä suupalat maistuvat ihanasti kahvilta, Amarettolta, sekä koko komeuden kruunaa paksu mascarponevaahto 😍 Maltatko olla nappaamatta useamman?

24kpl

1 pkt Krustardeja

muutama Savoyard-keksi
1,5 dl vahvaa kahvia
0,5dl Amarettoa

1dl vispikermaa
100g mascarponea
0,5dl tomusokeria 
0,5tl vaniljatahnaa/ vaniljasokeria

kaakaojauhetta

1. Asettele krustardit esim. laakealle lautaselle. Täytä kuori savoyard-keksin palalla lähes kokonaan. 

2. Keitä vahvaa kahvia ja sekoita sen joukkoon Amaretto. "Juota" kuoren sisällä olevat Savoyard-keksit kahviseoksella, niin, että keksi imee kaiken nesteen, eikä kuoren pohjalle jää ylimääräistä kahviseosta.

3. Vatkaa sitten kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon mascarpone, tomusokeri, sekä vaniljatahna. Pursota pinnalle kasa mascarponevaahtoa ja siivilöi lopuksi pinnalle kaakaojauhetta.

3 kommenttia:

  1. Mitä herkkuja. Olisivat kiva tarjottava.
    Nyt kuitenkin olin hakemassa suolaista leivottavaa.
    Pizzaosasto saa nyt olla tauolla, samoin suolaiset piirakat.
    Mikä olisi suolaista pientä napostelu syötävää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm...rieskarullat, voitaikinasarvet, tai vaikkapa pienet vuohenjuustopiiraat? 😊 Etusivun vasemmasta reunasta löytyy "suolaiset"- osio. Kurkkaa sieltä lisää 😊

      Poista
    2. Rieska taitaakin taipua rullalle tällä kertaa.
      Kiitos vinkeistä !

      Poista