sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Vadelmaiset valkosuklaaleivokset


Veljeni perhe kävi tänään kylässä. Tein heille tällaisia valkosuklaa leivoksia, johon laitoin sekaan kotimaista pakastevadelmaa. Jäädytin massan silikonimuotissa ja kuorrutin valkoisella suklaaspraylla (sprayta ei välttämättä tarvitse). Näistä tuli ihanan kuohkeita ja ilmavia, sekä kivan raikkaita!

12kpl

2dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
100g valkosuklaata
1dl vadelmahilloa
3dl pakastevadelmia murskattuna
1tl vaniljasokeria
4 liivatetta
tilkka vettä

Pohja:
50g digestivejä
20g voita

Pinnalle:
valkoista suklaasprayta
vadelmia
karhunvatukoita 

1. Laita liivatteet likoamaan.Vatkaa kerma kevyesti vaahdoksi tuorejuuston kanssa. Sulata valkosuklaa ja kaada joukkoon. Sekoita kermaseos, sekä valkosuklaa kevyesti keskenään.
Mausta seos vadelmahillolla, vadelmamurulla, sekä vaniljasokerilla. Seos saa olla suht´ löysää.

2. Kuumenna kattilassa tilkka vettä (3-4rkl) ja liota siihen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivatesos ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla sekoittaen. 

4. Kaada täyte silikonimuotin koloihin ja kopistele vuokaa sitten hieman pöytää pintaan, niin että mahdolliset ilmakuplat katoavat. 

5. Murskaa keksit hienoksi ja sekoita voisulan kanssa keskenään. Painele sitten muruseosta leivosten pintaan tasaisesti. Jäädytä leivokset pakastimessa.

6. Irroita jäässä olevat leivokset vuoasta ja suihkauta pintaan suklaasprayta. Koristele leivokset haluamallasi tavalla ja anna niiden sulaa pari tuntia jääkaapissa.


4 kommenttia:

  1. Minkä kokoisia nuo leivokset ovat? Jos ei tuollaista leivosvuokaa ole, niin mihin suosittelisit tämän tekemään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo ovat ehkäpä 2,5x 8 cm 😊 Tällä voi tehdä ihan vaikkapa pyöreään irtopohjavuokaankin, mutta sitten pohjaan 200g Digestivejä ja 60g voita 😊

      Poista
  2. Kaikki nää sun leivokset on aina niin kauniita ja ihanan näköisiä! :)

    VastaaPoista