maanantai 16. lokakuuta 2017

Vuoluhärkä-piirakka


Niin kuin olen jo aiemminkin maininnut, olen kovasti ihastunut uusiin Vuolu-tuotteisiin. Nyt halusin kokeilla suolaista piirakkaa Vuoluhärästä. Tästä tuli ihanan makuinen, hieman mausteisempi suolainen tarjottava. Uusi tuote itselleni oli myös aurinkokuivattu paprika, joten sitä löytyy tästä piirakasta myös. Tuli kyllä herkku!

Pohja:
150g voita
2,25dl vehnäjauhoja
1,5dl juustoraastetta
3 rkl kylmää vettä

Täyte:
2 kananmunaa
2dl juustoraastetta
1rs Philadelphia valkosipuli-tuorejuustoa
1dl kermaa/ ranskankermaa
rouhittua mustapippuria

1rs Vuoluhärkää
kreikkalaisia pepperoneja viipaloituna
aurinkokuivattua paprikaa
persiljaa

1. Sekoita pehmeä voi, juustoraaste, jauhot ja vesi keskenään tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille siististi ja tasaisesti.

2. Sekoita kananmunat, juustoraaste ja tuorejuusto keskenään. Lisää kerma/ranskankerma, sekä rohittu mustapippuri ja kaada pohjataikinan päälle.

3. Suikaloi Vuoluhärkä pienemmiksi paloiksi ja ripoittele palat piirakan pinnalle. Lisää sitten haluamasi määrä kreikkalaista pepperonia, aurinkokuivattua paprikaa ja silputtua persiljaa pinnalle. Paista 200 asteessa n. 45 minuuttia, tai kunnes piirakka on kauniin ruskea.

6 kommenttia:

  1. Varmaan herkullinen, aijon kokeilla, mutta minkä kokoinen vuoka on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En muista vuoan mittoja, mutta samalla ohjeella saa pyöreän, n. 26-28cm halk. vuokaan 😊

      Poista
  2. Kuka vuoluhärkää valmistaa. En ole nähnyt vuolutuotteita.

    VastaaPoista
  3. Millaista on kreikkalainen pepperooni? Valmistaja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihreää hiukka tulista paprikaa?. Löytyy ainakin lasipurkista, säilykehyllystä. Omani oli Royal-merkkistä 😊

      Poista