sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Beignets


Beignets, on munkin kaltainen, uppopaistettu leivonnainen, joka usein kuorrutetaan vain tomusokerilla. Täytettäkään tähän ei alkuperäisen ohjeen mukaan tule, mutta itse "tuunasin" tätä hiukka kondensoidusta maidosta keitetyllä kinuskilla. Ja voi jestas, miten herkullisia näistä tulikaan 😱 Meillä tehdään näitä varmasti vappunakin...

n. 35kpl

2dl vettä
1,2dl maitoa
30g hiivaa
0,6 dl sokeria
8,5dl vehnäjauhoja
0,5tl suolaa
1 kananmuna
1tl vaniljasokeria
2rkl pehmeää voita

munkkirasvaa

tomusokeria
1prk kondensoitua maitoa (ruskea etiketti) 

1. Laita yleiskoneen kulhoon kädenlämpöinen vesi, hieman lämmitetty maito, suola ja murennettu hiiva. Lisää loput aineet joukkoon ja sekoita niin, että taikinasta muodostuu pallo ja kulhon reunat ovat "puhtaat".

2. Kohota taikinaa sitten liinan alla n. tunti, tai kunnes taikina on kaksinkertaistunut. Kauli taikinasta sitten n. 1cm paksu neliskanttinen levy. Leikkaa pizzapyörällä n. 5x5cm:n paloja ja lepuuta niitä pöydällä n. 10 minuuttia ennen paistoa.

3. Kuumenna munkkirasva (n.180 astetta) ja paista Beignetsit laittamalla ne kohonnut puoli alaspäin rasvaan. Kun alapuoli näyttää kauniin ruskealta, käännä reikäkauhaa apuna käyttäen Beignet ympäri. Paista toinenkin puoli kauniin ruskeaksi ja nosta sitten talouspaperin päälle jäähtymään.

4. Laita pursotinpussiin kondensoitu maito (kinuski!) ja pursota hillotyllalla Beignetin sisälle kinuskia. Siivilöi pinnalle vielä paksuhko kerros tomusokeria.

5 kommenttia:

  1. Ei hitsit miten herkullisen näköisiä "munkkeja", mulle ihan tuntemattomia, mutta ei kauaa kun näitä paistetaan myös meillä, nam!

    VastaaPoista
  2. Ihana juttu, Sari <3 Teepä samalla myös Churroja...

    VastaaPoista
  3. Kinuskituunaus on tälle reseptille varmaan mitä mainioin, ihanan näköisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä. Ah- kuola valuu, kun ajatteleekin näitä 😍

      Poista
  4. Mahtavaa, Titta! En ole itsekään tehnyt näitä aikoihin, mutta voi pojat, kuinka hyviä ja pehmoisia nämä ovatkaan 🤤 Täytyypä itsekin muistaa paistella näitä taas piakkoin 👍

    VastaaPoista