perjantai 13. huhtikuuta 2018

Pursotettavat kaneliässät


Minun on pitänyt pitkään tehdä näitä entisajan herkkuja, nimittäin kaneliässiä.. Sain parisen viikkoa sitten tehdä näitä top-paikassani, niin oli pakko tehdä näitä nyt myös kotona. Näitä voi tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi varastoon, vaikkapa ylioppilasjuhlia ajatellen- ellet sitten syö kaikkia hetimiten 😎

Tällä reseptillä näitä tulee n. 45 kpl
 
200 g voita, huoneenlämpöisenä ja paloiteltuna
275 g vehnäjauhoja
55 g kananmunaa (n. 1 isohko muna)
1,5 tl vaniljasokeri
100 g sokeria
kanelisokeriseosta pinnalle 

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja vehnäjauho kuohkeaksi vaahdoksi, noin 10 minuuttia. Parhaan tuloksen saat vaahdottamalla monitoimikoneen lapavatkaimella, tai sähkövatkaimella. Kaavi taikinaa välillä reunoilta alas, kesken vatkaamisen.

2. Yhdistä sokerit ja kananmuna, sekoita tasaiseksi. Lisää vehnäjauho-voivaahtoon munasokeriseos kahdessa erässä samalla voimakkaasti sekoittaen. Sekoita ainekset vain sekaisin ja aloita pursottaminen samantien.

3.  Pursota tähtityllalla leivinpaperoidulle uunipellille tasaisin välein ässiä. Ripottele pinnalle runsaasti kanelisokeriseosta. Paista 200-asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia, kunnes kaneliässät ovat ottaneet vienosti väriä reunoilta ja pohjasta. Anna jäähtyä ritilällä. Kaneliässät säilyvät ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä tai hiukan viileämmässä noin neljä viikkoa.

4 kommenttia:

  1. Kaneliässät on ihan parhaita ♥ Ihan huippukauniita nämä sun tekemät :)

    VastaaPoista
  2. Onpas kauniita pikkuleipiä! Pursottamalla noin tuleekin hienon näköisiä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😊 Näissä on hiukka erilainen rakenne, verrattuna niihin tangoista muotoiltaviin. Mutta hyviä ovat 😋

      Poista