sunnuntai 3. lokakuuta 2021

Irish coffee-torttu


Tämän tortun toteutin yhteistyössä Baking by Martinex:n kanssa. Tein tämän makean, ihastuttavan, Irish coffeen makuisen tortun heidän 26cm:lla irtopohjavuoalla, jonka löydät  TÄÄLTÄ. Nämä irtopohjavuoan ovat todella monikäyttöisiä, sekä todella laadukkaan oloisia, sekä edullisiakin. Ja psst...saat nyt heidän verkkokaupastaan -20% alennuksen tilauksestasi koodilla BAKING20. Koodi on voimassa 25.11.2021 saakka 😊

Makuna tässä tortussa on viski, kerma, sekä tottakai kahvi. Käytin tähän Valion maustettua, Irish cream-rahkaa, mutta toki tavallisestakin rahkasta saa tuunattua tämän tortun vallan mainiosti. 

 

Pohja:
200g suklaacookieita
100g digestivejä
100g voita
 
Täyte:
3dl kuohukermaa
1rkl pikakahvijauhetta
2prk (400g) Valion Irish cream-rahkaa
3-4 rkl viskiä/kahvilikööriä
2tl vaniljasokeria
1dl sokeria
3 liivatetta
 
Koristeluun esim:
suklaapalloja
irtomakeisia
Filippinos-keksejä
 
1. Hienonna keksit hienoksi ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele keksi-voiseos sitten leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (reunan puoleen väliin asti) tiiviisti. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

2. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma, pikakahvijauhe, sekä sokerit löysäksi vaahdoksi keskenään.
Lisää joukkoon rahka ja sekoita tasaiseksi. Mausta täyte sitten viskillä, tai kahviliköörillä makusi mukaan.

3. Kuumenna kattilassa tilkka (2rkl) vettä ja liota siihen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana, samalla sekoittaen. Kaada täyte sitten pohjan päälle vuokaan ja tasoittele pinta. Anna hyytyä jääkaapissa pari-kolme tuntia.

4. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti