keskiviikko 20. lokakuuta 2021

Ruismacarons



Nämä syksyisen upeat herkut ovat Ruismacaronseja, jotka ovat täytetty raikkaalla puolukkacurdilla. Näiden rakenne on ihanan kevyt ja hienostunut, sekä maku suomalaisen syksyinen. Kauniitakin ovat- mokomat 💓

130g valkuaista   
300g tomusokeria   
200g ruisjauhoja   
40g maissitärkkelystä (Maizena)

1. Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset kevyesti vaahdoksi. Lisää tomusokeri siivilöitynä joukkoon.

2. Jatka vatkaamista, kunnes seos alkaa olla kiinteämpää ja kiiltävää.

3. Yhdistä ruisjauhot ja maissijauhot keskenään. Sekoita hyvin valkuaisvaahtoon lastalla pyöräyttäen.

4. Siirrä taikina pursotuspussiin, jossa on pyöreäkärkinen tylla. Pursota pieniä leivospohjia (Ø 2 - 2,5 cm) leivinpaperille pellille. Jätä hiukan leviämisvaraa.
Anna leivospohjien kuivahtaa huoneenlämmössä n. 15 min ennen paiston aloittamista.

5. Paista 150 asteessa 13 - 15 min- tasalämmöllä. (Leivonnaisten ei tarvitse olla sisältä täysin kuivia.)
Jäähdytä pohjat ennenkuin irrotat niitä leivinpaperista.    

    
Ihanan raikkan puolukkacurdin reseptin löydät TÄÄLTÄ. Voit pakastaa kuoret ja täyttää ne hieman ennen tarjoilua.



 
























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti