sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Kreikkalainen jauhelihapiirakka


Iltapalaa, mutta ilman oliiveja, jotka tosin antaisivat kivasti näköä (ja luonnollisesti kuuluvatkin kreikkalaiseen ruokaan), mutta jätin ne pois ja korvasin ne jalapenoilla.


Taikina:
100 g voita
4 dl jauhoja, esim. 2 dl täysjyvävehnäjauhoja ja 2 dl puolikarkeita
1 tl leivinjauhetta
1/3 tl suolaa
1kananmuna
1 prkmaitorahkaa (250 g)
 
Täyte:
400 g hyvää jauhelihaa
1 pieni prk (70g) tomaattipyrettä
2 rkl vettä
½ tl oreganoa
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 prk kermaviiiliä (200 g)
2 kananmunaa
1/3 tl suolaa
1 rasia kirsikka- tai luumutomaatteja (200 g)
muutamia kreikkalaisia (kalamata)oliiveja
100 g fetajuustoa

1. Nypi voi ja jauhot sekä leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja kananmuna ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
2. Levitä pohja voideltuun piirakkavuokaan.
3. Paista jauheliha ja anna sen hieman ruskistua. Lisää tomaattipyre ja vesi, mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla.
4. Sekoita kulhossa kermaviili, kananmunat ja hieman suolaa. Kaada täyte pohjan päälle. Levitä pinnalle jauhelihaseos.
5. Nostele pinnalle halkaistuja kirsikkatomaatteja, oliiveja (poista kivet) ja pieneksi kuutioitu feta.
6. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 30 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Tätä pitääkin testata, näyttää ihan superherkulliselta!! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Tää oli herkullista kyllä 😋

    VastaaPoista
  3. Ihania ohjeita ja kiitos että jaat ne myös muiden kanssa, tätä piirakka teen heti tällä viikolla.

    VastaaPoista
  4. Voi kiitos! Pitäähän kaikki hyvä laittaa kiertämään; myös reseptit, jotka ovat hyviksi havaittu :)

    VastaaPoista