lauantai 25. maaliskuuta 2017

Mutakakku


Tänään päivitin tämän ohjeen ja otin uuden kuvan tähän vanhaan ohjeeseeni, joka edelleenkin on paras mutakakku, jota ikinä olen syönyt. Ja tämä ohje on siitä kiva, ettei tähän tule jauhoja laisinkaan...ja kyllä, tämä resepti toimii! Nam!

Pidimme tänään kakkujen kuvauspäivän ihanien ystävieni kanssa ja lopuksi herkuttelimme kuvausreksvisiitat kahvin kaverina...ei siis ollenkaan pöllömpi päivä :p

140 g voita
200 g tummaa suklaata (50-70% kaakaopitoisuus)
1 ½ dl sokeria
4/5 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
4 kananmunaa
1 1/5 dl kaakaojauhetta

Tarjoiluun vadelmia/mansikoita
Koristeluun halutessa tomusokeria, kaakaojauhetta
tai vaahtokarkkeja

1. Lämmitä uuni 190 asteeseen. Laita irtopohjavuoanpohjalle (halk. 24 cm) leivinpaperi ja
voitele paperi ja vuoan reunat.

2. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Ota pois liedeltä ja lisää rouhittu suklaa joukkoon. Sekoita kunnes suklaa on sulanut täysin.

3. Kaada suklaaseos keskikokoiseen leivontakulhoon. Lisää sokeri, fariinisokeri, vaniljasokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi käsin vispilällä, n. 1 min. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita nopeasti jokaisen jälkeen. Lisää lopuksi kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi.

4. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua uunin keskitasolla n. 18 minuuttia tai kunnes reunat ovat kimmoisat ja irtoavat hieman vuoasta, mutta keskiosa on vielä tahmea sisältä. Älä paista kakkua liian kauan.

5. Voit tarjoilla kakun hieman jäähtyneenä vaniljajäätelön kanssa tai kylmänä vadelmien tai mansikoiden kanssa.


8 kommenttia:

  1. Mä voisin sitten taas vallan syödä näitä mutakakkuja... ;D
    Ja paljon onnea kääretorttukisan voittajalle!!! :D

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos :) Mä olen edelleenkin ihan häkellyksissäni voitosta täällä... Hmm...jos minun pitäisi valita lempileivonnaiseni, se oli varmaankin perus korvapuusti. Mitä enemmän leipoo, sen yksinkertaisempia juttuja tekee itse mieli... :D

    VastaaPoista
  3. Pitääkin taas joku päivä itsekin tehdä tätä... :) Ja paljon onnea voittajalle, hieno juttu!! :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos! :) Tää oli kyllä hyvää. Jopa mä tykkäsin...

    VastaaPoista
  5. Siis näyttää ihan mielettömän hyvältä! ♥

    VastaaPoista
  6. Hei, löysin ohjeesi ja kuvan kakku näyttää herkulliselta. Muuttaako jauhottomuus kakun rakennetta? Kohoaako kakku kuitenkin uunissa vai jääkö ohueksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kiva, että löysit tämän reseptin, sillä tämä on parasta mutakakkua, mitä olen koskaan syönyt. Tämän koostumus on jotenkin samettisempi ja kosteampi, kuin jauhollisissa. Muuten käyttäytyy uunissa samanlailla, kuin "tavallinenkin" mutakakku, sillä kananmuna kohottaa kakkua hieman. Kaikki, kenelle tätä kakkua olen tehnyt, ovat ottaneet tämän luottoreseptikseen 😊

      Poista