keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Banoffee Pie


Ah!! Tämä on ehkä parasta herkkua ikinä! :p Melko makeaa, mutta banaani, kinuski, kerma ja suklaa...noh, kuinka niistä voisi huonoa saadakaan? Tein tätä tämän iltaiselle vieraallemme, mutta viisaintahan tämä olisi tehdä juuri ennen tarjoilua, sillä banaani tummuu nopeasti rumaksi.
Kuinkahan maltan odottaa iltaa...

Pohja: 200g Digestivejä
              100g voita

Pohjalle: 1prk valmiiksi kinuskiksi keitettyä, kondensoitua maitoa
                   2 banaania
                   4dl vispikermaa+ vaniljasokeria

Päälle: 1 banaani
               rouhihttua tummaa suklaata
               kaakaojauhetta

1. Hienonna keksit murusiksi ja sekoita voisulaan. Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 20cm.) pohja leivinpaperilla ja öljyä vuoan reunat.

2. Painele muruseos kevyesti vuoan pohjalle, sekä reunoille. Kaada päälle kinuski. (Tämän voi tehdä jo edellisenä iltana ja peittää kelmulla jääkaappiin odottelemaan).

3. Vatkaa kerma ja viipaloi banaanit kinuskin päälle. Pursottele sitten kerma banaanien päälle.

4. Viipaloi vielä yksi banaani ja asettele kerman päälle. Rouhi pinnalle vielä suklaata ja ripoittele kaakaojauhetta lopuksi koko kakun pinnalle.

6 kommenttia:

  1. Nam! Just tästä haaveilin ja ajattelin myös lähiaikoina tätä tehdä :)

    VastaaPoista
  2. Ai samperi miten hyvän näköinen ohje! En ole suuri banaanin ystävä, mutta tätä täytyy kokeilla :)

    Kiva blogi muutenkin, herkullisia ohjeita ja kuvia :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos ihanasta kommentistasi :) Tätä voi tehdä mansikoilla, puolukoilla, karpaloilla tai millä vaan :) Tämä on ehdottomasti kokeilemisen arvoista...voin melkein vannoa, että pidät ;)

    VastaaPoista
  4. Googlettelemalla se taitaa löytyä Manoffeena :D

    VastaaPoista