tiistai 31. maaliskuuta 2015
Hyydytetty kinkkukakku
Tein syntymäpäivilleni myös hieman erilaista voileipäkakkua, jonka ohjeen löysin täältä. Muokkasin ohjetta hieman, sillä pidän siitä, että kakuista löytyy myös purutuntumaa. En siis hienontanut näitä blenderissä, vaan jätin täytteen "karkeammaksi". Tämä oli järjettömän herkullista ja erilainenkin tarjottava.
5 kpl Real-leipäsiivua
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ruohosipulituorejuustoa
150 g ranskankermaa
400 g kinkkukuutioita
100g suolakurkkuja
0,5 ruukkua ruohosipulia
3 liivatelehteä
1/2 dl laimeaa lihalientä
mustapippuria
Koristeluun
1 punainen salanova-salaatti
kirsikkatomaatteja
kinkkusiivuja
herneenversoja
1. Hienonna Real-siivut veitsellä hienoksi. Lisää joukoon kaksi ruokalusikallista maustamatonta tuorejuustoa. Sekoita massa sekaisin. Voitele säädettävän (noin 22 cm) irtoreunuksen reunat öljyllä (voit käyttää myös irtopohjavuoan reunusta).
Laita reunus suoraan tarjoiluastialle ja painele leipämuru vuoan sisään.
2. Valmista täyte laittamalla liivatelehdet likoon kylmään veteen.
Laita kulhoon kinkkukuutiot, loput tuorejuustot, sekä pilkotut herkkukurkut. Mittaa kulhoon ruohosipulituorejuusto, hienonnettu ruohosipuli, sekä ranskankerma.
Vatkaa ne hyvin sekaisin. Kuumenna laimea lihaliemi kiehuvaksi ja sulata liotetut liivatteet nesteeseen. Anna liivatenesteen jäähtyä sekoitellen.
3.Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ruohosipulituorejuusto-ranskankermaseokseen koko ajan sekoittaen. Yhdistä nyt ruohosipulituorejuustoseos ja kinkkuseos keskenään. Mausta mustapippurilla. Kaada täytemassa pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin hyvin suojattuna ja anna hyytyä vähintään neljän tunnin ajan. Mielellään yön yli.
4.Nosta reunus pois kakun ympäriltä. Leikkaa salanova salaatista multainen kanta pois, mutta jätä suojamuovit salaatin ympärille.
Pese salaatti huolellisesti, mutta anna suojamuovin olla salaatin ympärillä tukena. Näin se salaatti pitää muotonsa.
5.Nosta salaatti kuivausliinan päälle kuivumaan ylösalaisin. Leikkaa kuivuneesta salaatista kanta pois ja nosta salaatti varovasti pois suojamuovista. Laita salaatti keskelle kakkua ja anna salaatinlehtien levittäytyä kakun päälle. Leikkaa pestyistä tomaateista koristeita. Rullaile kinkkusiivuista rullia salaatinlehtien väliin. Laita vielä halutessasi muutamia herneenversoja salaatin väleihin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kaunis kakku, herahti vesi kielelle!
VastaaPoistaKiitos :) Tämä on kyllä todella hyvä vaihtoehto voileipäkakulle. On namia!
Poista