maanantai 23. maaliskuuta 2015

Sitruuna-kermakakku


Löysin edesmenneen mummoni reseptikirjan välistä tällaisen reseptin, jonka olen itse sinne käsialasta päätelleen joskus lapsena kirjoittanut. Päätin kokeilla tätä myös toimittamaan pääsiäiskakun virkaa ja tämähän sopii siihen loistavasti. Hieman sulatettua valkosuklaata, ja muutama pääsiäisrae ja suklaamuna koristeeksi päälle vaan :D Ja on kyllä tosi maukasta ihan ilman koristeluitakin..

2 kananmunaa
2dl sokeria
150g voita sulatettuna
2dl kuohukermaa
1,5tl leivinjauhetta
2tl sitruunan raastettua kuorta
2rkl sitruunamehua
2tl vaniliinisokeria
5dl vehnäjauhoja

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu voi, kerma,vaniliinisokeri, sitruunamehu ja raastettu kuori sekaan.
2.Sekoita varovasti joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
3. Kaada taikina voideltuun, korppujauhoitettuun (itse käytän pelkkää vuokasprayta) kakkuvuokaan (2l)  ja paista 175 asteessa n. 50-60min.
4. Anna kakun jäähtyä vuoassaan, kumoa ja koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti