keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Parmesanpatongit



Tänään paistoin lapsille välipalaksi patonkia. Väliin löytyi jääkaapista parmesania ja mausteita. Ajattelin, että kuinkahan mahtaa käydä, sillä parmesan on melko voimakkaan makuista. Noh, kaikki katosi pöydästä hetkessä, joten tuntui maistuvan :D

(2 patonkia)

2,5 desilitraa vettä
25 grammaa hiivaa
1 teelusikallinen suolaa
5-6 desilitraa (durum)vehnäjauhoja
2 ruokalusikallista oliiviöljyä

Täytteeksi:
Oliiviöljyä
Parmesanraastetta
(oreganoa, basilikaa, persiljaa)

1.Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää joukkoon öljy ja ala hiljalleen lisätä sekaan myös jauhoja käsin vaivaamalla.
Anna taikinan kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.

2.Jaa taikina kahteen osaan. Taputtele taikina suorakaiteen muotoiseksi, noin 20 senttiä leveäksi ja 40 senttiä pitkäksi.
Sivele taikina oliiviöljyllä, raasta päälle parmesania ja ripottele sekaan basilikaa, oreganoa, tai persiljaa (kuivattuja).
Rullaa pitkältä sivulta pötkyläksi. Jätä patongit saumapuoli alaspäin leivinpaperoidulle,-tai patonkipellille kohoamaan kaksinkertaisiksi.
Tee patonkien pintaan halutessasi veitsellä vinot viillot.

3.Voitele patongit vedellä ennen paistamista.
Paista patonkeja 250 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti