sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Karpalojuustokakku


Nyt tuli loihdittua pikapikaa vieraille juustokakkua kahvipöytään. Tämä sopisi maultaan paremmin kuin hyvin jouluksi kahvipöytään, taikka jälkiruoaksi. Tästä tuli aivan mahdottoman raikkaan makuinen...ja jouluisen näköinenkin hieman vahingossa :) Omaan suuhuni tämä kakku oli yksi parhaista juustokakuista.

Ps. Olethan huomannut, että Kakkuviikari löytyy myös Facebookista? Tykkäämällä saat uusimmat päivitykseni uutisvirtaasi :)

Pohja:
12 kpl Bastogne-keksejä
60 g voita

Täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta Philadelphia tuorejuustoa 
2 prk Kidius Toffee-vanukasta
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl sokeria
220 g karpaloita (jätä muutama koristeluun)
6 liivatetta
tilkka vettä

Koristeluun esim.
kermavaahtoa
suklaavohveleita
murskattuja karkkikeppejä
karpaloita
sokerihelmiä

1. Hienonna keksit murusiksi ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.20cm) pohjalle tiiviisti.

2. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen vanukkaat, tuorejuusto, sokerit, sekä karpalot. Sekoita tasaiseksi massaksi.

3. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja lisää siihen liotetut, puristellut liivatteet. Lisää liivateseos täytteeseen ohuena nauhana, samalla hyvin vatkaten.

4. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa. Koristele haluamallasi tavalla.

6 kommenttia:

  1. Onpas ihanan raikkaan näköinen.

    VastaaPoista
  2. Millä korvaisi kidius vanukkaan? Olen tekemässä kinuski-karpalo juustokakkua ja käyttäisin tätä reseptiä karpalo osioon. Silloin tuskin karpalossa kaipaa enään toffeeta ??��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se ole ollenkaan välttämätön ☺️ Jätä vaikka kokonaan pois...

      Poista
  3. Jos karpalot soseuttaa pitääkö liivatetta lisätä? Ja kuinka paljon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarvitse lisätä. Itsekin olen massaa vatkannut niin, että karpaloiden rakenne on rikkoontunut 🙂

      Poista