sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Tropical-juustokakku


Tämän kakun myötä haluan toivottaa hyvää isänpäivää, kaikille Iseille! <3

Tätä kakkua on kehuttu niin paljon, että pakkohan tätä oli itsekin kokeilla. Tämä oli siis täytekakun kaverina poitsun synttäreillä.

Hyvää tämä olikin ja sai kehuja kyllä. Alkuperäinen ohje siis täältä. Itse tein täsmälleen ohjeen mukaan muuten, mutta kiilteen tein kaksinkertaisena, jotta sain siitä paksumman. Yksinkertainenkin olisi riittänyt kyllä vallan mainiosti. 

Tätä kakkua oli ihana koristella, kun oli niin värikäs pinta, niin koristeet näyttivät huippukauniilta....


Pohja:
200g vaniljatäytteisiä kaurakeksejä
50g voita
ripaus suolaa

Täyte:

1.5 kpl limen mehu
1 kpl sitruunan mehu
1 kpl appelsiinin mehu (keskikokoinen)
1dl kidesokeria
1rkl mangososetta
200g Mascaponea
125g appelsiinituorejuustoa
125g sitruunatuorejuustoa
6dl vispikermaa
0.5dl tomusokeria
8 kpl liivatetta

Kiilteeseen:

2 liivatetta
0.5 kpl limen mehu
0.5 kpl sitruunan mehu
0.5 kpl appelsiinin mehu
2rkl sokeria
2rkl mangososetta




Koristeluun esim.:

sitruunaa, limeä, vaniljatäytekeksejä, marjoja
 
-Voitele kakkurengas vuokasprayllä ja tomusokeroi se. Näin rengas irtoaa nätisti ilman reunakalvoja ja reunasta tulee siisti ja sileä. Jos et omista kakkurengasta, irtopohjavuoan pelkkä rengas ajaa saman asian.
-Murskaa keksit ja sekoita niihin sula voi ja suola. Taputtele renkaaseen kakkupahvin päälle.

-Kuumenna kattilassa juustokakkumassaan tulevat mehut, mangosose ja kidesokeri. (ei kiehuvaksi mutta sen verran että liivate sulaa siihen). Lisää siihen liotetut (5-7 min) liivatteet.
-Jäähdytä vesihauteessa kunnes se ei tunnu sormeen enää lämpöiseltä.
-Vaahdota kerma yhdessä juustojen ja tomusokerin kanssa vaahdoksi.
-Lisää vaahtoon mehu-liivateseos ohuena nauhana.
-Kaada renkaaseen pohjan päälle mahdollisimman tasaisesti. Tärisytä rengasta eri suuntiin siten että massa vajoaa tasaiseksi ja mahdolliset kolokohdat täyttyvät.
-Laita kylmään jähmettymään. Voit myös pakastaa kakun hyytymisen nopeuttamiseksi.

-Laita kiilteen liivatteet likoamaan.
-Kuumenna kiilteeseen tulevat mehut, sose sekä sokeri. Nestettä on nyt n. 1.5dl. (Jos paljon enemmän, lisää yksi tai vaikka puolikas liivate.)
-Liuota seokseen liivate ja anna sen jäähtyä hetki.
-Lusikoi jähmettyneen kakun pinnalle, jähmetä kylmässä.
-Koristele ja tarjoile



4 kommenttia:

  1. Nyt on minun mieleen. Ihanan raikkaan oloinen.

    VastaaPoista
  2. Hei! Tein tämän kakun eilen ja täyte maistui taivaalliselle. Nam.Tänään huomasin unohtaneeni jääkaappiin kakkuun tulevat appelsiini ja sitruunatuorejuustot. Joten onnistuu ilman niitäkin ja maistuu hyvälle.��

    VastaaPoista