torstai 5. marraskuuta 2015

Poropiirakka



Tänään halusin testata piirakkaa porosta iltapalaksi. Tein pohjan eräällä vanhalla ohjeella, josta tulee erittäin mehevä, sillä taikinaan tulee raejuustoa. Ja koska poro on suolaista, täytteeseen laitoin "pehmennykseksi" smetanaa.

Täytteestä halusin muutoin oikein värikkään, joten laitoin keltaista, punaista ja vihreää paprikaa väriksi. Lopuksi vielä pinnalle reippaasti ruohosipulia. Tästä piirakasta tuli huippuhyvää! Kosteaa ja maukasta...


Pohja: 
100g voita
2,5dl sämpylä/hiivaleipäjauhoja 
1tl leivinjauhetta 
2-3rkl vettä
1prk raejuustoa

Täyte:
150 g kylmäsavupororouhetta
1 rs Creme bonjour valkosipulituorejuustoa
1 dl kermaa 
1 prk smetanaa
1,5 dl juustoraastetta
2 kananmunaa
yht. 1,5 paprikaa (eri värisiä) 
1 nippu ruohosipulia

 
 1.Sekoita huoneenlämpöinen voi, jauhot, vesi ja raejuusto sekaisin. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle jauhotetuin sormin.
 
2. Sekoita tuorejuusto, kananmunat ja juustoraaste keskenään. Kaada seos pohjan päälle.
 
3. Ripoittele pinnalle ensin pororouhe, sitten pieneksi kuutioidut paprikat ja silppua lopuksi päälle ruohosipuli. Paista 175-200 asteessa n. 45 min.

2 kommenttia: