lauantai 30. huhtikuuta 2016

Punaherukka-valkosuklaajuustokakku


Hyvää ja hauskaa vappua teille ihanat blogini-lukijat! Meillä herkuteltiin tänään TÄLLÄ ihanan raikkaalla juustokakulla. Tätä kakkua kannattaa kyllä kokeilla vaikka heti, jos sinulla on punaherukoita pakastimen pohjalla...on nimittäin sen verran hyvää. Huomenna sitten paistellaan munkkeja! 

Pohja:
200 g kaurakeksejä
100 g voita sulatettuna

Valkosuklaatäyte:
3 liivatelehteä
½ tlk (125 g) maitorahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 rkl kiehuvaa vettä
200 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa

Herukkatäyte:
300 g punaherukoita
1 dl sokeria
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
½ tlk (125 g ) maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa

1. Vuoraa noin 20 cm:n irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla. Voitele reunat. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos kevyesti irtopohjavuuan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan. Huom! Jos käytät reseptissä kuohukerman sijasta vispikermaa, tarvitset suuremman vuoan (24 cm).

2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita yhteen rahka, tuorejuusto ja sokeri. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä hetken. Vatkaa kerma vaahdoksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuoita ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita ne vatkaten tuorejuusto seokseen, lisää sulatettu suklaa. Kääntele joukkoon kerma ja kaada täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin herukkatäytteen valmistuksen ajaksi.

3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta punaherukat ja sokeri kattilassa. Paseeraa herukat siivilän läpi. Sekoita pehmenneet liivatelehdet lämpimän marjasoseen joukkoon. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja tuorejuustoa marjaseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada seos valkosuklaakerroksen päälle ja anna hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti