sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Kaura-porkkanasämpylät


Sain testattavakseni Dr.Oetkerin uutta kuivahiivaa (jonka kanssa ei muuten ole väliä nesteen lämpötilalla) ja siitä lähti ajatus tehdä iltapalaksi perheelle lämpimiä sämpylöitä. Kaura ja porkkana sopivat tällä kertaa makupariksi näihin lämpimäisiin :) Lämpimiä, juuri leivottuja sämpylöitä ja niiden tuoksua ei kai voita mikään?

4 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl kauraleseitä
n. 3-4 dl hiivaleipäjauhoja
2 porkkanaa raastettuna
3 rkl oliiviöljyä

1. Sekoita vesi, kuivahiiva, sokeri ja suola keskenään. Lisää kaurahiutaleet, kauraleseet ja osa hiivaleipäjauhoista sekaan. Lisää sitten vähän kerrallaan loput jauhot, oliiviöljy, sekä porkkanaraaste. Vaivaa hetki, mutta jätä taikina suht´löysäksi.

2. Anna taikinan kohota liinan alla puoli tuntia.

3. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja jaa taikina 9- 12 osaan. Pyörittele sämpylöiksi ja anna kohota liinan alla taas 30 min. Tee pintaan kaksi viiltoa terävällä veitsellä (ei pohjaan saakka) ja paista sitten 225 asteessa 12-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti