sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Minipizzat



Minipizzat on kivaa pientä iltapalaa, mutta sopivat mainiosti myös kahvipöydän suolaiseksi tarjottavaksi. Päällehän voi laittaa lähes mitä tahansa. Tällä kertaa testasin, että kuinka pakastettu pizzataikina toimii. Ja toimihan se. Loistavasti. 

Tein viimeksi suuren satsin taikinaa  (voit tehdä ohjeen kaksinkertaisenakin kerralla) ja jaoin sen pienemmiksi paloiksi kelmuitettuna pakastimeen. Taikina kesti sulaa n. kaksi tuntia. Pohjasta tuli varsin maukas ja rapea, sekä helposti leivottava.

Pohja:
5 dl vettä
n. 35 g hiivaa
n. 13-14 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
4 rkl oliiviöljyä

Täyte:
tomaattipyrettä 
mozzarellaa
kirsikkatomaatteja
kreikkalaista oreganoa

1. Liota hiiva lämpimään veteen. Lisää suola ja jauhoja vähitellen, samalla tehokkaasti vatkaten. Lisää loput jauhot ja vaivaa niin, että taikinasta tulee "tiukka" pallo. Lisää oliiviöljy ja sekoita vielä kunnolla. Jaa taikina osiin ja pakasta.

2. Kaulitse taikina jauhoitetulla alustalla ja anna sen vetäytyä hetki. Ota jollakin pyöreällä muotilla (esim. jälkiruokakulholla) taikinasta saman kokoisia aihioita. Levitä pohjalle tomaattipyrettä.

3. Leikkaa mozzarellasta paksuja siivuja ja laita pohjan päälle. Asettele kirsikkatomaatin puolikkaita pinnalle myös ja paista sitten 250 asteessa n. 10-15min., tai kunnes pizzat ovat kauniin ruskeita.

4. Ripottele pinnalle tuoretta kreikkalaista oreganoa, tai basilikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti