sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Ystävänpäivän Bebe-leivokset


Koulussa osa porukasta valmisti Bebe-leivoksia, joten pakkohan minunkin oli heti kotona kokeilla. Näistä tuli aivan ihastuttavan makuisia, sillä tein sisään vadelman makuisen voikreemin, sekä päälle sitruunan makuisen tomusokerikuorrutuksen. Aika monta työvaihetta näissä kyllä on, mutta valmiit Bebet palkitsevat kyllä tekijänsä :p Mikä hassuinta, olen aina inhonnut näitä, mutta nyt....

Olethan muuten huomannut sivuni Facebookissa ja Instagramissa. Tulepa tykkäilemään, jos tahdot 💓

Pohjataikina:
150g voita
75g sokeria 
25g kananmunaa
225g vehnäjauhoja
1,5g (vajaa 1tl) leivinjauhetta

Kreemi:
130 g voita
1 tl vaniljasokeria
4 dl tomusokeria
1 rkl vettä
5rkl vadelmahilloa

Tomusokerikuorrute:
tilkka vettä
tomusokeria
sitruunamehua
pinkkiä pastaväriä

1. Sekoita taikinan voi ja sokeri kunnolla sekaisin, lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Laita kelmun sisään ja anna levätä muutama tunti. 

2. Laita levännyt taikina yleiskoneen kulhoon ja vaivaa pehmeäksi. Kaulaa pehmeästä taikinasta levy ja asettele taikina leivosvuokien (ei paperisten) päälle. Paina taikinaa jokaiseen kuppiin ja siisti reunat. Paista 200 asteessa, kunnes ovat kauniin ruskeita (n.10min.) Anna pohjien jäähtyä. 

3. Vatkaa kreemin huoneenlämpöinen, pehmeä voi, vaahdoksi (n.25min.) ja lisää sekaan loput ainekset. Mausta kreemi lopuksi vadelmahillolla. Täytä sitten jäähtyneet pohjat kreemillä niin, että pinta jää hieman "kuprulleen". Laita jääkaappiin pariksi tunniksi.

4. Valmista tomusokerikuorrute ja "dippaa" Bebet niin, että vain pintaan tulee kuorrutetta. Koristele heti haluamillasi koristeilla ja laita jääkaappiin kovettumaan.





2 kommenttia:

  1. Nämä on kyllä ylisöpöjä! Ihailtavaa, miten tasaisen kuorrutteen olet saanut pintaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Livenä tosi nättejä, mutta kun otin kuvan läheltä, niin näkyy kaikki pienetkin virheet- ainakin omaan silmään :D

      Poista