lauantai 27. toukokuuta 2017

Mansikka-vaniljaviettelys


Oletteko bonganneet kaupasta ihan oikean mansikan makuisia mansikoita jo? Itse törmäsin tosi herkullisen näköisiin hollantilaisiin, jotka maistuivatkin valtavan hyviltä. Lopulta ne päätyivät tähän aivan ihanan vaniljaiseen torttuun. Tämä yhdistelmä vie nyt jo kielen mennessään...vaan kuinkas käy, kun tortun päälle saadaan ihan oikeat kotimaiset marjat. Voin vain kuvitella 💓

Ps. Jos haluat tästä todellisen superherkun, tee vaniljatäyte 1,5 kertaisena.

Taikina:
150g kylmää voita
50g sokeria
1 kananmuna
160g vehnäjauhoja

Vaniljatäyte:
2dl kermamaitoa
puolikas vaniljatanko
2 kananmunan keltuaista
40g sokeria
 
25g maissijauhoja/ vaniljakreemijauhetta
15g voita

Päälle:
100g mansikkamarmeladia
tuoreita mansikoita
hyytelösokerista kiille

 1. Sekoita kylmä voi ja sokeri keskenään. Lisää sitten kananmuna- sekoita ja lisää kerralla kaikki jauhot. Sekoita taikinaa niin, että siitä muodostuu "pallo".
Kauli taikina pyöreäksi ja painele varoen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä ja laita jääkaappiin.

2. Laita kermamaito (itse laitoin puolet kermaa ja puolet maitoa) kattilaan, voi, sekä vaniljatanko, josta siemenet on raaputettu mukaan. Anna lämmetä lähes kiehuvaksi. Sekoita sillä aikaa keltuaiset, sokeri ja vaniljakreemijauhe keskenään tahnaksi. Kun maito kiehuu, sekoita keltuais-seos joukkoon voimakkaasti sekoittaen. Anna "pulpahtaa" ja ota pois liedeltä. Poista vaniljatanko ja anna jäähtyä.

3. Paista pohja 190-200 asteessa n. 10-12 minuuttia, niin ettei se kuitenkaan ruskistu. Anna pohjan sitten jäähtyä täysin. Irroita pohja sitten vuoastaan varovasti.

4. Levitä jäähtyneen pohjan päälle mansikkamarmeladia. Nostele pohjan päälle vaniljakreemi ja asettele puolitetut, putsatut mansikat pinnalle kauniisti. Sivele lopuksi pinnalle hyytelösokerista tehty kiille. Laita hetkeksi jääkaappiin viilentymään, ennen herkuttelua.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti