keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Tomaatti-mozzarellapiirakka pestopohjalla


Tulipa päivänä eräänä mieleen, että voisikohan piirakkapohjaa maustaa pestolla. Niin kuin olen maininnutkin, en voinut ennen sietää pestoa, mutta nykyisin olen tunkemassa sitä joka paikkaan. Seuraavaksi ajattelin testata sitä pizzapohjaan. 

Tämä kokeilu oli mitä mainioin. Pesto antoi todella paljon piirakalle makua! Hunnutimme tämän vielä prosciuttolla lopuksi ja punaviini olisi vielä kruunannut koko homman. Tämä sopisi mainiosti "vähän paremmaksi" illanistujaispiirakaksi. Nam! Voin suositella lämmöllä. 

Päivitetty 16.5.2020. Nostin pohjan juustoraasteen määrää 2dl:n.

Pohja:
150g voita
3,5dl vehnäjauhoja
2dl juustoraastetta
5rkl vihreää pestoa

Täyte:
200g ranskankermaa
3 kananmunaa
150g mozzarellaraastetta
pippuria, kuivattua timjamia/basilikaa

1 pallo mozzarellaa
2-3 tomaattia
1 nippu tertullisia kirsikkatomaatteja
kalamata oliiveja
basilikaa
(prosciuttoa)

1. Sekoita huoneenlämpöinen voi, vehnäjauhot, juustoraaste ja pesto keskenään tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina kevyesti voidellun irtopohjavuoan (halk.24cm) pohjalle ja puoleen väliin reunaa.

2. Sekoita seuraavaksi ranskankermasta, kananmunista ja juustoraasteesta massa. Mausta seos pippurilla ja kuivatuilla yrteillä. Kaada vuokaan, pohjan päälle.

3. Leikkaa tomaatit ja mozzarella siivuiksi ja asettele limittäin täytteen pinnalle, vuoan reunoille. Asettele väleihin tuoretta basilikaa. Laita keskelle lopuksi terttutomaatit ja työnnä tyhjiin koloihin kalamata-oliiveja. Laita pinnalle vielä hieman tuoretta basilikaa.

4. Paista piirakka uunissa 175 asteessa, n. 50 minuuttia, tai kunnes piirakka on kauniin ruskea.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti