sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Raparperi-punnuspullat


Mikäs maistuisikaan enemmän kesältä, kuin raparperipullat. Näistä tulee herkullisia, kun sekoittaa pinnalle, rapaperien kanssa omenamarmeladia. Se sitoo ja makeuttaa raparperit kivasti ja pullaan tulee mahtavan kesäinen maku! En aina oikein muistakaan, kuinka hyviä nämä ovat... 😋

5 dl maitoa  
1 tl suolaa  
50g hiivaa
1 putkilo (8 g) kardemummaa  
1,5 dl sokeria  
14dl vehnäjauhoja
0,5 prk (100 g) ranskankermaa  
200g voita tai margariinia  
1 kananmuna 

1 muna voiteluun

Pinnalle:
1 suuri raparperin varsi
200g paistonkestävää omenamarmeldia

Kiille:
1dl vettä
0,5dl hyytelösokeria

1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota suola, hiiva, kardemumma ja sokeri maitoon. Lisää jauhot, kaikki kerrallaan ja lisää jauhojen ohessa ranskankerma sekä pehmeä voi. Alusta taikina pehmeäksi (n.20min yleiskoneella). Anna taikinan levätä 10 minuuttia ja leivo sitten 80g palloiksi leivinpaperin päälle, uunipellille. Anna kohota n. tunti.


2. Tällä välin paloittele raparperi ja kiehauta paloja n. 5 min. kattilassa. Kaada ylimääräinen neste pois. Sekoita sitten raparperit ja omenamarmeladi keskenään.


3. "Kasta" tasapohjaisen mukin pohja jauhoihin. Paina pohjalla syvennys pullien keskelle. Painele lopuksi vielä sormilla syvennystä matalammaksi.

4.  Voitele reunat munalla, laita koloon reilusti raperperia, mutta EI kukkuralleen. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 12-15 minuuttia.

5. Jäähdytä pullat hyvin. Kiehauta halutessasi vesi ja sekoita hyytelösokeri sekaan. Sivele pullasudilla hyytelösokeria reilusti jokaisen pullan pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti