keskiviikko 20. toukokuuta 2020

Skonssit


Puhelimeni on täynnä reseptejä. Takoitan siis, TÄYNNÄ. Pakko leipoa, että saan hieman tyhjennettyä puhelimeni muistia ja näin ollen siirrettyä tänne blogiini reseptit, joita olen aikonut joskus kokeilla. Tämänkin ohjeen olen siis napannut jostakin, mutta lähdettä reseptiin en löytänyt muistiinpanoistani.

Kuitenkin. Skonssit tuli aamuisella nojatuolimatkallani mieleen, kun kävin leipuribloggaaja-kollegoiden (miten tuo pitäisi kirjoittaa?😁) kanssa Lontoossa kakkumessuilla reilu pari vuotta sitten. Piipahdimme eräässä erittäin hulppeassa hotellissa afternoontealla, jossa näitä ihanuuksia oli tarjolla. Ah! Ihastuttavia, paksun kerman, sekä erilaisten hillojen kanssa nautittuna. Eikä nämä kotonatehdyt jääneet yhtään huonommiksi ainakaan! 😍

n.10kpl

325g vehnäjauhoja
45g sokeria
20g leivinjauhetta
ripaus suolaa

110g voita
(pieni kourallinen esim.rusinoita)

1 kananmuna
1 keltuainen
100-145g kermaa

voiteluun:
kananmuna.

1. Mittaa kulhoon jauhot, sokeri, sekä pieniksi kuutioiksi leikattu, kylmä voi. Lisää ripaus suolaa.
Nypi voi ja jauhot aivan pieneksi ryyniksi.

2. Riko mitalliseen astiaan kananmuna ja lisää yksi keltuainen. Lisää kermaa niin, että kananmunaa ja kermaa on yhteensä 2dl. Lisää tämä sitten voi-jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi. 

3. Vaivaa taikinasta pallo ja  kauli se 2cm paksuiseksi levyksi. Ota stanssilla pyöreitä aihoita ja laita pellille, leivinpaperin päälle. Voitele kananmunalla.

4. Paista skonssit 175 asteessa n. 15-17 minuuttia, tai kunnes ovat kauniin vaaleanruskeita.

5. Nauti skonssit vielä hieman lämpöisinä kermavaahdon ja erilaisten hillojen kera.

2 kommenttia:

  1. Skonssit ovat joskus valikoituneet leivontapäivään, mutta se lopputulos mikä tuli uunista ulos, oli epäkuranttia.
    On tullut leivottua vaikka mitä, jospa vaikka skonsseja
    Mukavia kevät- ja leivontapäiviä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä toimiva resepti. Oli todella hyvä taikina käsitelläkin 😊 Leivonnan iloa ja aurinkoisia päiviä sinnekin ☀️

      Poista