torstai 28. toukokuuta 2020

Mansikka-vaniljaviettelys


Ihanaa!! Kaupasta saa jo ihanan makuisia mansikoita! 💓 TĂ€mĂ€ herkullinen, reilusti vaniljalta ja mansikalta maistuva unelma on kyllĂ€ aikoihin parasta, mitĂ€ olen maistanut. Tein tĂ€mĂ€n vanhimman tyttĂ€reni synttĂ€rikakuksi, mutta tĂ€mĂ€ kĂ€visi kivasti myös vaikkapa tulevan juhannuksenkin kahvipöytÀÀn 💓 Testaa ja ihastu!

Taikina:
150g kylmÀÀ voita
50g sokeria
1 kananmuna
160g vehnÀjauhoja

VaniljatÀyte:
3dl kermamaitoa
halkaistu vaniljatanko
3 kananmunan keltuaista
60g sokeria
 
38g vaniljakreemijauhetta
25g voita

PÀÀlle:
100g mansikkamarmeladia
tuoreita mansikoita
kiille hyytelösokerista

 1. Sekoita kylmĂ€ voi ja sokeri keskenÀÀn taikinakoukuilla. LisÀÀ sitten kananmuna- sekoita ja lisÀÀ kerralla kaikki jauhot. Sekoita taikinaa niin, ettĂ€ siitĂ€ muodostuu "pallo".
Kauli taikina pyöreÀksi ja painele varoen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiÀ ja laita jÀÀkaappiin.

2. Laita kermamaito (itse laitoin puolet kermaa ja puolet maitoa) kattilaan, voi, sekÀ vaniljatanko, josta siemenet on raaputettu mukaan. Anna lÀmmetÀ lÀhes kiehuvaksi. Sekoita sillÀ aikaa keltuaiset, sokeri ja vaniljakreemijauhe keskenÀÀn tahnaksi. Kun maito kiehuu, sekoita keltuais-seos joukkoon voimakkaasti sekoittaen. Anna "pulpahtaa" ja ota pois liedeltÀ. Poista vaniljatanko ja anna jÀÀhtyÀ.

3. Paista pohja 190-200 asteessa n. 10-12 minuuttia, niin ettei se kuitenkaan ruskistu. Anna pohjan sitten jÀÀhtyÀ tÀysin. Irroita pohja sitten vuoastaan varovasti.

4. LevitÀ jÀÀhtyneen pohjan pÀÀlle mansikkamarmeladia. Nostele pohjan pÀÀlle vaniljakreemi ja asettele puolitetut, putsatut mansikat pinnalle kauniisti. Sivele lopuksi pinnalle hyytelösokerista tehty kiille. Laita hetkeksi jÀÀkaappiin viilentymÀÀn, ennen herkuttelua.
 

Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti