maanantai 26. kesäkuuta 2017

Cappuccino-muffinssit


Kaikki kahvinmakuiset leivokset ja leivonnaiset ovat mielestäni älyttömän hyviä. Näihin sain ajatuksen, kun näin Cappuccinon - makuista kerman kiinteytysjauhetta. Sen mausta en pitänyt laisinkaan, joten kuorrute kannattaa valmistaa pikakahvijauheesta ihan itse. Mieheni maistoi taikinaa ja oli vähällä, ettei muffinsseihin jäänyt mitään- taikina on nimittäin syntisen herkullista...😋

2 dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
2½ tl vaniljasokeria
2½ tl leivinjauhetta
2 dl kermaa
3 munaa
150 g voita
0,75 dl vahvaa kahvia
2 rkl pikakahvijauhetta 

Kuorrutus:
2dl kermaa
1rkl pikakahvijauhetta
0,5dl sokeria

1. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon. Lisää sekaan sitten kuivat aineet, sekä kahvi, sekä kerma joukkoon. Sekoita tasaiseksi. 

2. Jaa taikina 12 muffinssivuokaan, muffinssipellille. Paista 175 asteessa n.30-35 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä.

3. Vatkaa kuorrutteen kerma vaahdoksi ja mausta se pikakahvijauheella, sekä sokerilla. Pursota pinnalle ruusukkeita ja korsistele haluamallasi tavalla.


5 kommenttia:

  1. Siis niin ihanat kuvat jälleen! ♥ Ja varmasti superherkullisia nää muffinssit! :)

    VastaaPoista
  2. Voi, kiitos ❤ Nää on kyllä hyviä...varsinkin taikina 😁

    VastaaPoista
  3. Kiitos ihanasta reseptistä...ja mitäpä sitä paistamaan��
    Paistoin kuitenkin...
    Reseptissä ei mainita milloin kahvi lisätään..
    Ja koska ekat meni parempiin suihin tein toiset: gluteenittomista jauhoista ja suklaarouhetta lisäten..hyviä tuli näinkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, mutta...eikö taikina silti ollutkin ihan älyttömän herkkua? 😋
      Kiva vinkki tuo suklaarouhe-uskon, että sopii hyvin! Ja kiitos tarkkaavaisuudesta...lisään kahvin reseptiin 😊

      Poista