sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Raparperi-valkosuklaajuustokakku


Raparperi ja valkosuklaa on ihana makupari. Olenkin leiponut sillä yhdistelmällä jo jos jonkinlaista, mutta nyt ajattelin kokeilla yhdistelmää juustokakkuna. Se toimikin yllättävän hyvin ja tämä olikin monen suosikkikakku kakkubuffassamme. Tätä kakkua taidan tehdä ihan piakkoin uudestaankin 😋

Pohja:
200g Digestivejä
60g voita

Raparperikompotti:
nokare voita
n.10 paksuhkoa raparperin vartta
0,5dl fariinisokeria
1dl hyytelösokeri-multia
1tl kanelia

Valkosuklaatäyte:
4dl vispikermaa
200g maustamatonta Philadelpia tuorejuustoa
200g valkosuklaata
1tl vaniljasokeria/ 10 kierrosta vaniljamyllystä
5 liivatetta
0,5dl appelsiinimehua

1. Hienonna keksit hienoksi ja sulata voi. Yhdistä keksimuru ja voisula ja sekoita tasaiseksi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.24cm) pohjalle tiiviisti. Laita vuoka jääkaappiin.

2. Kuori ja pilko raparperit. Laita kattilaan nokare voita, pilkotut raparperit, sokerit ja kaneli. Keitä jonkin aikaa niin, että raparperit pehmenevät, mutteivät kuitenkaan hajoa. Anna seoksen sitten jäähtyä täysin. Jos kompotti jää kovin "vetiseksi", siivilöi liika neste pois. Kaada jäähtynyt kompotti keksipohjan päälle.

3. Laita täytteen liivatteet likoamaan ja sulata valkosuklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri, sekä sulatettu valkosuklaa. Sekoita. Kuiehauta appelsiinimehu kattilassa ja lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte raparperikompotin päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään viideksi tunniksi.

4. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.


40 kommenttia:

  1. Nuo valkoiset pallot kiinnostaa, mitä mahtavat olla? Kaunis kakku! Pitää testata heti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos...kannattaa kokeilla, jos
      yhtään tykkää raparperista ❤ Pallerot ostin Gemoss-tukusta Tallinnasta. Olivat "snowball"-nimellä. Jonkinlainen suklaakuori noissa taitaa olla...😊

      Poista
  2. Ihanan näköinen, taidan testata työporukalla heti huomenna! Osaatko sanoa yhtään litroissa tai kiloissa, paljonko raparperia laitoit? Nuo varret kun voivat olla niin eri pituisia ja paksuisia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😊 Oliskohan ollut jotakin 6-7dl pilkottuna. Silmämääräisesti katsoin, että kolmen litran kattilan pohja peittyi reilusti raparperilla 😊

      Poista
  3. Ihanan näköinen kakku taas, Mia <3 Voinko linkata Kakkuviikarin vispailut omaan blogiini? Sieltä on helppo seurata, kun teet taas uusia päivityksiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, Anne! Kiitos paljon! Ja tottakai voit.. sehän on vain kiva juttu ❤ Kiitos.

      Poista
  4. Hei! Voiko tämän kakun pakastaa? :)

    VastaaPoista
  5. Hienon hieno����!
    Minulla aineet kotona, mutta nyt ei oikein
    iske ajatus alkaa tekeen, koska olen kahden vaiheella,
    teenkö 2.7. Synttäreikseni mansikka, tai raparperista jotka ovat jo
    kotona odottamassa tms sanamuoto!
    odottavat eilisestä tuoreena! Hienoa, että voimme kommentoida
    ja samalla saada vinkkejä toisilta! Mistä voisi saada noita palloja ja
    nauhaa (mitä ainetta nauha?) täältä Suomesta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Tämän kakun raparperit voi myös pakastaa. Jos käytät sitten pakastettuja, niistä irtoaa hiukka enempi nestettä, mutta kaada se pois. Valkoiset pallot ostin Tallinnasta, mutta kaupan irtokarkkilaareista löytyy hieman vastaavia, mutta vähän pienempiä. "Nauha" kakussa on ihan tavallista, sulatettua suklaata, minigrip-pussilla valutettuna 😊

      Poista
  6. vieläkö olen mielestänne robotti?
    marketta2013@gmail.com
    aikaisempi viestini hyväksyttiin pitkän
    arvailujen jälkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, Marketta 😊 Tämä sivusto haluaa tunnistaa sinut- en minä. Kiva, kun pääsit viimein kuitenkin kommentoimaan!

      Poista
  7. Moi! Jos juhlat perjantaina, voiko tehdä ko keskiviikkona vai vasta torstaina?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Voit tehdä jo keskiviikkonakin. Säilytä kakku vaan vuoassaan peitettynä jääkaapissa. Irroita ja koristele vasta ennen tarjoilua 😊

      Poista
    2. Kiitos! Teen pojan ristiäisiin tämmöisen. Ihana blogi ja mahtavia reseptejä :)

      Poista
    3. Kiitos paljon. Kiva, että olet löytänyt blogini ❤

      Poista
  8. Hei. Raparperikompotti jäi todella vetiseksi. Valutin siivilän läpi paljon nestettä. Silti reunavuoan alta tulee nestettä läpi. Onko tarkoitus, että pohjan keksit pehmentyy nesteestä, koska rapeana se ei voi säilyä? Vai menikö tuossa nyt jotain pieleen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Ohhoh. Mitähän tuossa nyt olisi tapahtunut...en osaa kyllä sanoa. Pohjan keksitkin jäivät itselläni suht rapeiksi. Tein tätä viikonlopun juhliinkin pari kappaletta ja nekin onnistuivat täysin. En valitettavasti osaa nyt olla avuksi 😔

      Poista
    2. No tuskimpa tuo haittaa, vaikka keksit pehmenisivätkin... Täytyy katsoa miten käy 😊

      Poista
    3. Toivotaan, että onnistut. Makuunhan se ei onneksi vaikuta 😊👍

      Poista
  9. Kiinnostaa mitä nuo valkoiset ovat? Kakku menee juhannukseksi kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin ne Tallinnasta, Gemossin leivontatarviketukusta. Ovat onttoja valkosuklaapalloja. Hiukka vastaavan näköisiä löytyy kaupan irtokarkkilaarista-tosin pienempiä 😊

      Poista
  10. Osaatko sanoa grammoissa, kuinka paljon laitoit raparperia, kun ohjeessa lukee 10 paksuhkoa vartta?

    VastaaPoista
  11. Hei!
    Millä tuon appelsiiinimehun voisi korvata?

    VastaaPoista
  12. Vielä yksi kysymys:) voiko tän tehä ilman liivatetta vai meneekä ihan pilalle? Oon usein tehnyt juustokakun niin et se on jääkaapissa tunteja ja sit ei tarvii käyttää liivatteita. Käviskö tässä kans niin en uskalla lähtee säätää ennkun saa varmistuksen kokeneemmalta:) kiitos paljon vastauksista ja avusta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en ole uskaltanut valkosuklaisia kakkuja tehdä täysin ilman liivatetta. Tumma suklaa hyytyy hyvin ilmankin, mutta käsittääkseni valkosuklaa ei ihan yhtä hyvin. Voithan toki vaikkapa puolittaa liivatteen määärän 😊 Tulepa kertomaan, miten onnistut, jos päätät koittaa...

      Poista
    2. Kiitos avusta. En uskaltanut kokeilla ilma liivatetta. Raparperit meni lähes soseeksi vaikka kuinka yritin varoa. uskaltaako enää laittaa pohjaan ettei pohja mee ihan vetiseksi?

      Poista
    3. Laita vaan, mutta siivilöi kaikki ylimääräinen neste pois 😊 Pidetään peukkuja 👍

      Poista
  13. Miksihän minulla juoksettu täyte, kun lisäsin suklaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaa on ollut varmaankin liian kuumaa ja täyte viileää 😔

      Poista
  14. Hei!
    Minulla ei ollutkaan vaniljasokeriä kotona,
    mutta vaniljauutetta eka kerran.Kun tärvitsen
    yhden tl vaniljasokeria, niin paljonko laitan uutetta
    sokerin asemesta? Kiitos🌹!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!
      Uskoisin, että 0,5tl vaniljauutetta riittää 😊

      Poista
  15. Mitenkähän tuo raparperikompotti vetistyy jos kakun pakastaa ja sulattaa? Olisi tarkoitus tehdä pojan valmistujaisjuhliin tätä kakkua. Tein tänään raparperikompotin ja täytyy kyllä valutella ylimääräisiä nesteitä pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmitus. Huomasin nyt vasta viestisi, kun tämä Blogger ei enää anna s-postiin kommentteja ☹️ Itse en ole tätä kakkua pakastanut, mutta joku toinen oli ja oli onnistunut hienosti 😊

      Poista
  16. Osaatko sanoa paljon pakastettua raparperia pitäisi käyttää? Ja pitääkö ottaa jotain erikoista huomioon tuossa kompotin teossa kun on pakasteesta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laittaisin samanverran, mutta lisäisin 2-4 liivatetta joukkoon ☺️

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta :) minäpä kokeilen näillä. Harmi kun ei vielä saa tuoretta raparperiä. On vaan maailman paras juustokakku ja tyttären 1v synttäreille pakko saada :D

      Poista
    3. No, pian sitäkin taas saa, onneksi 😍 Mukavia pikkuneidin synttäreitä teille..

      Poista