maanantai 19. kesäkuuta 2017

Prinsessakakku


Perinteinen prinsessakakku on herkku, josta olen oppinut pitämään vasta ihan äskettäin. Tai noh...marsipaanin makuun olen pikku hiljaa totutellut. Tätä kakkua tein myös kakkubuffaan reilu viikko sitten ja moni kehui kakkua herkulliseksi. Pohjan tei gluteenittomista jauhoista, sillä niistä tehtynä, pohjasta tuli ihan pumpulinpehmeä...voit toki korvata ne vehnäjauholla. Vaniljan ja vadelman yhdistelmä toimii varsin hyvin kyllä tässä kaakussa 😍

4 kananmunaa
2dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)

Kostutukseen:
maitoa
vaniljasokeria

Väliin:
6dl vispikermaa
vaniljakreemijauhetta
paksua vadelmahilloa
pakastevadelmia

Pinnalle:
3 pötköä vihreää marsipaania 
tomusokeria
sokerimassa/marsipaanikukkia

1. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat  ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi (n.20-25min.). Lisää lopuksi jauhot joukkoon varovasti käännellen. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (halk.n.22cm) ja paista 175 asteessa n.45 min.

2. Halkaise jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Vatkaa kermaa vaahdoksi, samalla lisäten joukkoon vaniljakreemijauhetta. Kun seos alkaa vaikuttaa tarpeeksi jämäkältä, se on valmista. Vaniljakreemijauhe jämäköittää kermaa reilusti, joten älä vaahdota liikaa. 

3.  Kostuta alin kerros vaniljamaidolla. Sivele pinnalle reilusti vadelmahilloa ja rouhi sitten päälle pakastevadelmaa. Laita vadelmien päälle 1/3 vaniljakermasta. Tee seuraavalle kerrokselle samoin. Laita loput vaniljakermasta kakun pinnalle ja koita saada tasoitettua se "kupolimaiseksi". Laita hetkeksi jääkaapppin.

4. Kauli marsipaani n.3,5mm paksuksi, kakkua reilusti isommaksi levyksi. Nosta marsipaanilevy sitten kakun päälle ja muotoile se kakun myötäisesti kakun pinnalle. Leikkaa ylimääräinen pois esim. taikinapyörän avulla.

5. Siivilöi kakun pinnalle tomusokeria ja koristele esim. marsipaaniruusulla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti