lauantai 5. elokuuta 2017

Lemon drizzle- kakku


Sain maistaa viime viikonloppuna tätä ihastuttavaa, todella mehevää sitruunakakkua (kiitos, Mervi! 💓). Piti sitten päästä itsekin leipomaan tätä herkkua. Alkuperäinen ohje on täältä. Kakku on lisäksi todella helppo ja nopeatekoinen. Aineksetkin löytyvät aikalailla kaapista aina. Suosittelen kokeilemaan, jos yhtään pidät sitruunasta.

Normaalisti tätä kakkua ei koristella laisinkaan, sillä kakkuun tulee rapea, sokerinen pinta. Itse käänsin kuitenkin kakun "katolleen" ja hiukka koristelinkin 😊

Kakku:
225g voita
225g sokeria
4 kananmunaa
225g vehnäjauhoja
1 sitruunan raastettu kuori

Kostutukseen:
85g sokeria
1,5 sitruunan puristettu mehu

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kunnolla keskenään, valkoiseksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen, varovasti samalla sekoittaen (jos taikina alkaa yhtään mennä rakeiseksi, lisää hieman jauhoja joukkoon). 

2. Lopuksi lisää siivilöidyt jauhot ja raastettu sitruunan kuori joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 180 asteessa 45-50 minuuttia.

3. Kun kakku jäähtyy vuoassaan, sekoita sokeri ja sitruunanmehu keskenään. Kaada kakun päälle, niin kakkuun muodostuu kiva, sokerinen pinta.


4 kommenttia:

  1. Kuinka paljon sitruunan mehua suurinpiirtein? Niitä on niin eri kokoisia :)

    VastaaPoista
  2. Hei! Sitruunaleivonnaiset ovat ihania, joten ehkä kokeiluun menee.
    Katsoin alkuperäisohjeen ja siinä oli käytetty " self-raising flour" eli jauhoja, joissa mukana kohotusaine. Sinun ohjeessasi ei ollut kohotusalnetta, unohtuiko vai
    kohoaako ja kuohkeutuuko kakku siis ilmankin? T. Aleena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!
      Toki huomasin tuon, mutta voin ja sokerin riittävä vaahdotus, sekä kananmunien määrä riittävät mielestäni kuohkeuttamaan kakun. Ja kivasti nousikin uunissa. Eihän mikään estä lisäämästä esin. 1tl leivinjauhetta, mutta itse en tykkää käyttää sitä esi. kakkupohjissakaan 😊 Mutta kiitos hyvästä tarkennuksestasi...

      Poista