tiistai 29. elokuuta 2017

Suklaaspiraalit


Minulta on kyselty useaan otteeseen, että kuinka näitä suklaakiehkuroita/spiraaleja tehdään. Nyt tässä ohje näihin.
Kannattaa käyttää kuorrutesuklaata, jollei osaa suklaan temperointia oikein (en osaa itsekään!) 😁 Sitä löytyy googlettamalla leivontatarvikekaupoista. Jos jokin asia näissä jää askarruttamaan, laita kommenttia alle, niin yritän vastailla. 


Tässä tarvikkeet, jotka näiden valmistukseen siis tarvitaan. Sulatettua kuorrutesuklaata, leivinpaperia, valkoinen raappa/ tai palettiveitsi, kuvioraappa, sekä reunakalvoa (n.20cm pätkiä). 


Levitä reunakalvon päälle ohut, mutta läpinäkymätön kerros suklaata. Reunakalvon tulee olla niin päin, että reunat nousevat hieman ylöspäin . Ole suht nopea- suklaa "jämähtää" nopeasti.


Vedä kuvioraapalla raitoja koko reunakalvon mitalla. Paina niin kovasti, että suklaaseen jää kunnon vaot.


Käännä spiraalit sitten rullaksi leikkuulaudan päälle, kuvan osoittamalla tavalla. Anna jähmettyä hetki ja siirrä sitten hetkeksi pakastimeen (3min.). Irroita sitten spiraalit "vetämällä" kalvon reunoista varovasti. Kannattaa napsaista "päät poikki" ennen koristeiden asettelua...itse unohdin ne näistä nyt siistiä 😊


4 kommenttia:

  1. Voi tätä ohjetta olen kaipaillutkin kovasti. Menee kyllä kokeiluun. Kiitos ohjeesta ��

    VastaaPoista
  2. Voiko näitä tehdä etukäteen? Miten kannattaa säilyttää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi tehdä. Säilyvät ainakin kuukauden verran hyvinä. Itse olen säilyttänyt ilmatiiviissä rasiassa 😊

      Poista