perjantai 1. joulukuuta 2017

Karpalo-valkosuklaajuustokakku


Hui! Eilen olikin jännä päivä. Minusta käytiin tekemässä haastattelu paikalliseen ilmaisjakelulehteen ja minua pyydettiin leipomaan jotakin jouluista. Yksi niistä herkuista oli tämä kivan raikas, mutta samalla hieman suklainen karpalo- valkosuklaajuustokakku. Tämä sopisi loistavasti myös jouluaattona jälkiruokapöytään, kahvin kaveriksi. Pohjakin on tehty piparista, joten tämä maistuu ihan joululta! Hyvää joulukuun ekaa...! 🎄

Pohja:
200g pipareita
60g voita

Karpalomousse:
4dl karpaloita
tilkka vettä
1,5 dl sokeria

4dl vispikermaa
1,5dl sokeria
100g mascarponea
150g maustamatonta Philadelpia tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
tilkka vettä

Valkosuklaamousse:
4dl vispikermaa
100g mascarponea
140g valkosuklaata 
1tl vaniljasokeria
150g maustamatonta Philadelphia tuorejuustoa
3 liivatetta
tilkka vettä

Kiille:
3dl karpaloita
1,5dl sokeria
3dl vettä
3 liivatetta

Koristeluun esim.:
karpalotryffeleitä (P&S)
marenkeja
pikeerihiutaleita
sokerihelmiä

1. Hienonna piparit hienoksi ja sulata voisulan kanssa keskenään. Painele seos irtopohjavuoan (halk.24cm) pohjalle tiiviisti. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

2. Laita karpalomoussen liivatteet likoamaan. Keitä kattilassa karpalomoussen karpalot, sokeri ja vesi kunnolla keskenään. Paseeraa (eli puristele niistä irtoava pyre) siivilän läpi kulhoon. Puristele joukkoon liotetut liivatteet ja sekoita. Anna jäähtyä hetki. 

3.Vatkaa karpalomoussen kerma vaahdoksi ja lisää mascarpone, sekä tuorejuusto. Lisää seokseen karpalopyre, vaniljasokeri ja mausta sokerilla, makusi mukaan. Itse jätin täytteen aika happamaksi, sillä valkosuklaa tuo kakkuun makeutta kivasti vastapainoksi. Kaada massa sitten vuokaan, piparipohjan päälle. Laita hyytymään tunniksi jääkaappiin.

4. Laita valkosuklaamoussen liivatteet likoamaan ja sulata valkosuklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää mascarpone, sekä tuorejuusto. Mausta vaniljasokerilla ja lisää sitten sulatettu valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja lisää liotetut, puristellut liivatteet. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen, samalla sekoittaen. Kaada täyte karpalomoussen päälle ja tasoita. Laita kakku hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi jääkaappiin.

5.  Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Keitä kattilassa karpalot, sokeri ja vesi. Kaada nyt vain mehu siivilän läpi kulhoon ja lisää liotettu, puristeltu liivate joukkoon. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kaada sitten varoen kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa vielä pari tuntia. Irroita sitten kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

7 kommenttia:

  1. Onpas kaunis kakku, ihanan värinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon 😊 Tuosta punaisesta kiilteestä tulee kyllä ihanan värinen...

      Poista
  2. Upea kakku��Muutama kysymys tuli mieleen. Montako päivää ennen juhlia kakun voisi tehdä? Varmaan kiille kuitenkin vasta tarjoilupäivänä? Mitä tarkoittaa karpalotryffeleiden jälkeen suluissa oleva P&J?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ❤ Kakun voi tehdä täysin valmiiksi asti jo vaikka parikin päivää ennen h-hetkeä,kiilteineen kaikkineen. Korjasin tuon lyhenteen tuonne- olin laittanut virheellisesti sen...ja se tarkoittaa siis, että noita tryffeleitä ostin Punnitse & Säästä- liikkeestä 😊 Kiitos hyvästä huomiostasi...

      Poista
    2. Kiitos nopeasta vastauksesta �� Alan sitten jo tänään leipomishommiin.

      Poista
  3. Voisikohan karpalot vaihtaa puolukoihin? Niitä pakastin täynnä ja sopisi jouluun varmasti =)
    t.Ansku

    VastaaPoista
  4. Juujuu. Ilman muuta voi 👍 Kaikki määrät voi pitää samoina...

    VastaaPoista