keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

Paris brest


Paris brest, eli täytetty tuulihatturengas, on aivan ihastuttava leivonnainen kahvipöytään. Nämä menevät juhlissakin kuin kuumille kiville ja nämä on helppo tehdä pakastimeen valmiiksi, ennen paistoa. Sitten vain paisto ja täyttö ennen h-hetkeä.

Täytteeksi voi laittaa vaikkapa kinuskimoussea ja puolukoita (joka on oma henkilökohtainen suosikkini 😋), mutta myös näin kermavaahdolla, mansikkahillolla ja tuoreilla mansikoilla toimii paremmin, kuin hyvin! Suolainen versiokin maistuu varmasti, esim. sipaisu yrttituorejuustoa, tomaattia, mozzarellaa, rucolaa ja ilmakuivattua kinkkua.

Makeaan versioon voi laittaa pinnalle myös ennen uunia paahdettuja mantelilastuja. Resepti alla:

n.16kpl

2,5dl maitoa
2,5dl vettä
160g voita
0,5tl suolaa
240g vehnäjauhoja
7 kananmunaa

1. Mittaa kattilaan vesi, maito, voi ja suola. Kiehauta. Mittaa sillä aikaa kulhoon vehnäjauho ja riko toiseen kulhoon kananmunat..

2. Kun seos kiehuu, lisää vehnäjauhot ja sekoita puulastalla, keskilämmöllä koko ajan sekoittaen seosta n. puoli tuntia. Taikina palaa helposti pohjaan, joten ole varovainen. Taikinasta tulee tiivis pallo.

3. Laita taikina sitten esim. yleiskoneen kulhoon ja sekoita täysillä hetki. Lisää sitten kananmunat yksi kerrallaan. Anna vatkautua välissä. Jos näyttää, että taikina "juoksettuu", niin se tasaantuu sekoittaessa.

4. Laita valmis taikina tyllalliseen pursotinpussiin ja pursota pellillille, leivinpaperin päälle runsaita renkaita. Pakasta renkaat tässä vaiheessa, tai paista 200 asteessa n. 20-25minuuttia. Älä avaa uunin luukkua paiston aikana!

5. Täytä paistetut, jäähtyneet renkaat haluamallasi täytteellä.

12 kommenttia:

  1. Näyttäävätpä ihanilta! Uskaltaisikohan lähteä kokeilemaan josko sitä osaisi tehdä tällaisia viikonlopun juhliin. Mutta alkoi kiinnostaa tuo kinuskimousse ja puolukat täytteenä, saisiko niihin ohjetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja tottakai uskallat 👍 Kinuski moussen olen laittanut ihan vain kermavaahtoa, mascarpone ja valmista kinuskikastiketta 😊 Pakastetut puolukat sinne sekaan sulatettuna ja valutettuna...vähän mauksi vielä vaniljasokeria 😍

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos! Vaikkakin eikös kaikki, missä on kermaa ja mansikoita, ole? 🤭

      Poista
  3. Nyt on herkkutarjoilut !
    Noita on kokeiltava heti ensihätään kun saa ainekset kaupasta. Noihin käy varmaan myös suolainen täyte.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on 😋 Minulla olikin tuolla vinkki suolaiseen täytteeseen, eli käy oikein hyvin 👌

      Poista
  4. Mä pyörryn nyt just, on nää niiiin herkullisen näköisiä. Taas pakotat mut leipomaan :D. Aurinkoista viikonloppua Mia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sari ❤️ Terkut sinulle aurinkoisesta Varsovasta ☀️

      Poista
  5. Todella herkullisen näköisiä! Ja täytteiden puolesta hirmu monipuolinenkin leivonnainen, huippua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😊 Näitä voi tosiaan muokata loputtomiin, mielensä mukaan...

      Poista