sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Suklaa-kirsikkakakku


Sunnuntain jälkiruoaksi teki mieli tehdä oikein suklainen ja kirsikkainen kakku. Tarkoitukseni oli tehdä aivan erinäköinen kakku, mutta kakun koko karkasi ihan käsistä, niin piti ottaa käyttöön "plan b" 😁 Alkuperäinen suunnitelma oli tehdä suklainen kakku pursotuksilla, mutta lopputuloksena tein tämän kakun kuorrutettuna suklaakreemillä ja kakun pinnalle tein suklaavaluman, eli dripin. En ollut varautunut koristelemaan kakkua mitenkään, niin hätäpäissäni koristelin kakun taas tuoreilla kukilla, mansikoilla ja mustikoilla. Tästä kakusta saattaa jäädä pala vielä huomisellekin 😉

Pohja:
4 kanamunaa
2dl sokeria
1dl kaakaojauhetta
1dl vahnäjauhoja

Kostutukseen:
4dl maitoa
3rkl kaakaojauhetta

Täyte:
6dl vispikermaa
150g tuorejuustoa
200g tummaa suklaata
2tl vaniljasokeria
3rkl sokeria
6 liivatetta
tilkka vettä

kirsikkahilloa

Kreemi:
250g voita
300g tomusokeria
200 g tummaa suklaata

Valumaan ganache:
100g vispikermaa
100g tummaa suklaata

Koristeluun esim.:
tuoreita kukkia
mansikoita
mustikoita

1. Vatkaa pohjan huoneenlämpöiset munat ja sokeri keskenään vaahdoksi yleiskoneella (25min.)  Lisää siivilän läpi kekseknään sekoitettu vehnä,- ja kaakaojauhe. Sekoita jauhot nostellen joukkoon ja kaada taikina sitten voideltuun kakkuvuokaan (PME 20cm), Paista pohjaa 175 asteessa n. 35 minuuttia, tai kunnes kakku on kypsä. Anna pohjan jäähtyä.

2. Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Laita liivatteet likoamaan.

3. Sekoita tuorejuusto ja sokerit suklaasulan joukkoon ja yhdistä seos samalla sekoittaen kermavaahtoon. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja lisää liotetut, puristellut liivatteet sekaan. Kaada liivateseos suklaamoussen joukkoon samalla sekoittaen.

4. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja laita kakun pohja vuoan pohjalle, paistopinta alaspäin. Kostuta pohja kaakaolla. Levitä pohjan päälle kirsikkahilloa ja kaada puolet suklaamoussesta hillon päälle. Toista sama niin, että koko kakku on kasattu. Laita kakku jääkaappiin vähintään viideksi tunniksi. Kumoa kakku sitten ja irroita kelmu.

5. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri keskenään vaahdoksi yleiskoneella (25min.). Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt suklaa ja sekoita tasaiseksi. Kuorruta kakku sitten suklaakreemillä. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin ja laita kreemiä vielä toinenkin kerros.  Laita kakku takaisin jääkaappiin.

6. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja laita joukkoon paloiteltu suklaa. Anna sulaa ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä n.37 asteiseksi ja valuta ganache sitten pursotuspussin avulla ensin kakun reunoille ja "täytä" keskusta lopuksi täysin suklaaganachella. Laita jääkaappin hetkeksi ja koristele sitten haluamallasi tavalla.

4 kommenttia:

  1. Niin ihanat sivut ja leivokset 💓
    T. Nanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis ihanasta palautteestasi ❤️ Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  2. Aivan mielettömän kaunis kakku! Kysyisin noista käyttämistäsi kukista, onko ne ihan kaupasta ostettuja ruusuja ja miten laitat ne kakkuun, pillin sisässä vai jotenkin muuten? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon. Oikeita ruusuja ovat. Käytän varsiin ja kukan alapintaan Safety Seal-nimistä suoja-ainetta, jota saa leivontatarvikeliikkeistä ☺️

      Poista