sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

Vaniljaisemmat kristallipullat



Tänään hiukka "tuunasin" kristallipullia enemmän omaan makuuni sopivammiksi. Rakastan vaniljaa ja varsinkin vaniljakreemiä, niin lisäsin sitä pullan pintaan reilusti. Vaniljakreemiinkin lisäsin vielä hieman vaniljasokeria. Nyt näistä tuli omaan makuuni parhaat pullat ikinä 😍

2,5dl vaniljakastiketta (Flora vanilla)
2,5dl maitoa
50g hiivaa
1 kananmuna
1tl suolaa
1tl vaniljasokeria
2tl kardemummaa
1,25dl sokeria
13-14dl vehnäjauhoja
120g voita

Vaniljakreemi:
1pss Dr.Oetkerin paistonkestävää vaniljakreemijauhetta
4dl maitoa
1,5tl vaniljasokeria

Pinnalle:
voisulaa
hienoa sokeria
kardemummaa

 1. Lämmitä vaniljakastike ja maito reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää  hiiva, sokeri, kardemumma ja suola sekä vehnäjauhot.  Lisää lopuksi pehmeä voi. Alusta taikina tasaiseksi (n.25min.) Anna taikinan levätä n. 15min. 

2. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi ja tee taikinasta esim. pizzapyörän avulla n. 75g suikaleita. Pyöritä taikinasuikaleita molemmista päistä vastakkaisiin suuntiin ja kiepauta solmuksi. Anna pullien kohota sitten n.40minuuttia liinan alla. Valmista sillä aikaa pussin ohjeen mukaan vaniljakreemi ja lisää siihen hieman vaniljasokeria.

3.  Paina kohonneiden pullien pinnalle kolo neljällä sormella ja pursota kunnon turaus vaniljakreemiä. Paista pullat 225 asteessa n. 8 minuuttia, tai kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.

4. Voitele hieman jäähtyneet pullat voisulalla ja ripottele pinnalle ja reunoille reilusti hienoa sokeria. Voit halutessasi ripotella lopuksi pinnalle vielä hieman kardemummaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti