tiistai 5. maaliskuuta 2019

Vadelma-valkosuklaakakku


Löysin kaapista täysin käyttämättömän, sinne unohtuneen silikonisen kakkuvuoan. Jääkaapissa odotti Arlan vadelma-valkosuklaarahkaa sopivasti pari purkkia testiin pääsyä. Näiden yhdistelmänä päätin kokeilla vadelma-valkosuklaakakkua, jossa on raidoitettu mirror glaze pinnalla. Mirror glazeen käytin Ruby-suklaata, mutta mielestäni parempi tulee tavallisella valkosuklaalla, jonka sitten värjää haluamakseen. Kakusta tuli kivan raikas ja tosi vadelmainen 😍 

Pohja:
150g kaurakeksejä
50g voita

Täyte:
2prk (á200g) Arlan vadelma-valkosuklaarahkaa
4dl vispikermaa
1,5dl rouhittua pakastevadelmaa
0,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
6 liivatetta
tilkka vettä

muutama vadelma "raidaksi" kakun sisälle

Mirror glaze, eli peilikiille:
5kpl liivatelehtiä 63g vettä 113g sokeria 113g glukoosia 125g valkosuklaata 90g kondensoitua maitoa pinkkiä pastaväriä

Koristeluun esim. :
mansikkamarenkeja
tuoreita vadelmia
ruusuja 

1. Hienonna pohjan keksit ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. 

2. Laita täytteen liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma ja rahka kevysti vaahdoksi keskenään. Murustele sekaan pakastevadelmaa ja mausta seos sitten sokereilla.

3. Kiehauta kattilassa tilkka vettä ja laita sekaan liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada puolet seoksesta vuokaan ja painele täytteen pinnalle varovasti "jono" vadelmia. Kaada loput täytteet vuokaan. Painele kevyesti keksi-voimuru kakun pinnalle. Pakasta kakku- mielellään yön yli, mutta vähintään viisi tuntia.

5. Valmista kiille. Laita liivatteet likoamaan. Kuumenna kattilassa vesi, sokeri ja glukoosi kiehuvaksi. Lisää liotetut, puristellut liivatteet joukkoon ja sekoita, kunnes liukenevat. Kaada seos paloitellun valkosuklaan päälle ja sekoita hieman. Lisää kondensoitu maito samalla sauvasekoittajalla sekoittaen (pidä pinnan alla koko ajan). Värjää haluamallasi pastavärillä (itse puolitin massan ja värjäsin kahdella eri sävyllä). Anna kiilteen jäähtyä 35-asteiseksi ja kaada sitten jäisen kakun pinnalle. Kiille hyytyy hetkessä, joten älä siloittele sitä esim. veitsellä. 

6. Anna kakun sulaa jääkaapissa muutama tunti. Koristele kakku sitten haluamallasi tavalla. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti