sunnuntai 15. syyskuuta 2019

Focaccia


Focaccia on ihanaa uunituoreena. Erilaisilla "täytteillä" saat myös muokattua Focacciaa mieleiseksesi. Itse tein tällä kertaa taikinan porkkanamehuun ja koska kaupat ovat juuri nyt pullollaan mahtavia yrttejä, käytin niitä tähänkin reilulla kädellä. Rosmariinia ja basilikaa...arvatkaapa vaan tuoksuuko meillä taivaalliselta? 😍 Olipa muuten kätevää, kun laittoi alle leivinpaperin, niin sai nostettua kuuman Focaccian pois vuoasta. Testaapa!

5dl porkkanamehua
50g hiivaa
10dl vehnäjauhoja
3tl suolaa
0,75dl oliiviöljylä

pinnalle öljyä, rosmariinia, kirsikkatomaatteja, salaattijuustokuutioita, sekä sormisuolaa
oaiston jälkeen vielä reilusti tuoretta basilikaa

1. Lämmitä porkkanamehu kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva, sekä suola yleiskoneen kulhossa. Lisää sitten jauhot, sekä oliiviöljy. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Anna taikinan sitten kohota n.20 minuuttia.

2. Laita vuoan pohjalle leivinpaperi ja liruta leivinpaperin päälle jonkin verran oliiviöljyä. Kaada taikina vuokaan ja anna kohota liinan alla 15 minuuttia. Liruta myös pinnalle hieman oliiviöljyä ja painele sormilla reikiä pohjaan asti. Asettele taikinan pinnalle puolitettuja kirsikkatomaatteja, salaattijuustokuutioita, rosmariinin oksia. Ripottele lopuksi sormisuolaa. Paista 210 asteessa n. 20-22 minuuttia, tai kunnes Focaccia on kauniin ruskea. Voitele Focaccia lopuksi oliiviöljyllä ja nauti lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti