maanantai 16. syyskuuta 2019

Omenaiset muffinssit kanelicrumblella


Sain äidiltäni korillisen omenoita, niin testasin omenan ja kanelin makuisia muffinsseja, vaikken muffinsseista normaalisti hirveästi välitäkään. Pinnalla näissä on vaniljakermaa ja aavistus kanelia... Parhaita ikinä, vaikka itse sanonkin 😍 Kokeilepa ja kerro, mitä tykkäsit! 

(8kpl isoja) 

Muffinssitaikina:
3,5dl vehnäjauhoja
1,5dl sokeria
1/4tl suolaa
2tl leivinjauhetta
0,75dl sulatettua voita
1 kananmuna
0,75dl piimää tai maitoa
3dl kuutioitua omenaa

Kanelicrumble:
0,6dl sokeria tai fariinisokeria
0,4dl vehnäjauhoja
1/4dl pehmeää voita
0,6tl kanelia

1. Ota voi huoneenlämpöön. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita jauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe sekaisin suuressa kulhossa puuhaarukalla.

2. Lisää joukkoon sulatettu voi, maito/piimä ja kananmuna. Sekoita juuri ja juuri sekaisin. Lisää omenakuutiot, varovasti taikinaan nostellen. Taikina on melkoisen paksua.

3. Annostele taikina muffinssivuokiin (täytä niistä n. 2/3.)

4. Lisää pehmeään voihin jauhot, sokeri ja kaneli. Nypi tasaiseksi ja murustele reilusti muffinssien päälle.

5. Paista uunissa keskitasolla n. 20minuuttia, kunhan muffinssit ovat kauniin ruskeat, tai tikulla kokeiltaessa siihen ei jää enää taikinaa. Koristele jäähtyneinä, jos tahdot.

4 kommenttia:

  1. Hei.
    Minkälaisella tyllalla olet tehnyt tuon pursotuksen? Nämä menevät ehdottomasti kokeiluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Tein pursotuksen Russian Bulbous-tyllalla 😊 Kerropa sitten, mitä tykkäsit...

      Poista
  2. Aivan uskomattoman hyviä!! Tein tänään :)

    VastaaPoista