sunnuntai 15. syyskuuta 2019

Suolainen kasvispiirakka


Ainakin kerran syksyssä on leivottava kantarelleista piirakka. Nyt ajattelin tehdä kasvisversion, niin kokeilin perinteisen pekonin tilalla härkäpapusuikaletta, eli Beanitia. Piirakasta tuli todella maukas ja beanit sopi mainiosti myös suolaiseen piirakkaan 😋

Pohja:
Valmis piirakkataikina (jep, laiskotti 😁) 

Täyte:
1prk Koskenlaskija Ruoka ja dippi-sulatejuustoa
1 iso sipuli
1 valkosipulin kynsi
1rs Beanit yrtti ja valkosipuli
300g kantarelleja
2dl juustoraastetta
tuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. timjami, ruohosipuli, rosmariini) 
puolikas punainen paprika

1. Painele taikina piirakka vuoan pohjalle ja
reunoille. 

2. Sekoita Koskenlaskija ja juustoraaste keskenään tahnaksi ja kaada pohjan päälle. 

3. Ruskista pannulla hienonnettu sipuli ja valkosipuli kevyesti. Lisää pannulle Bean it-suikaleet, sekä hetken päästä myös puhdistetut, puolitetut kantarellit. Mausta seos suolalla, pippurilla, sekä makusi mukaan tuoreilla yrteillä. 

4. Kaada täyte juustotahnan päälle vuokaan ja asettele pinnalle paprika suikaleita. Paista piirakkaa 200 asteessa, n. 40-45, tai kunnes piirakka on kauniin ruskea. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti