keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Siemenkierteet

Pidän aivan valtavasti kaikista leivistä, joissa on siemeniä. Päätin itse kokeilla tällaisia siemenkierteitä onnistuneen briossiwiener-kokeilun myötä ja katsoa mitä näistä tulee.... Idea on sama; tässä sämpylätaikina kaulitaan, siemeniä päälle, kaulittu voitaikina päälle ja rullalle. Nämä onnistuivatkin yli odotusten! Ihania! Voi nam!

Sämpylätaikina:
4dl vettä
1ps kuivahiivaa
n.1dl kaurahiutaleita
n. 5-6 dl jauhoja (itse laitoin hiivaleipä,- ja vehnäjauhoja)
1tl suolaa
4 rkl oliiviöljyä
3rkl siirappia
n. 1dl erilaisia siemeniä (itse laitoin auringonkukan,- seesamin,-kurpitsan,- ja pellavansiemeniä)

1pkt esikaulittua, laskostettua voitaikinaa

1. Laita kuivahiiva lämpöisen (42 ast.) veteen. Sekoita joukkoon myös suola, siemenet, jauhot ja siirappi. Vaivaa yleiskoneella tai käsin taikinaa niin, että muodostuu sitko. Lisää oliiviöljy ja vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Laita liinan alle kohoamaan puoleksi tunniksi.
2. Kauli kohotettu taikina n. 30x40cm:n levyksi ja ripoittele päälle siemeniä. Laita levyn päälle sitten samankokoiseksi kaulittu voitaikina. Ripottele pinnalle taas siemeniä. Rullaa löysäksi rullaksi. 
3. Leikkaa rullasta n. 1,5-2cm:n viipaleita ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille leikkauspinta ylöspäin. Kohota 10-15. min. ja voitele siirappivedellä. Ripoittele pinnalle siemeniä. Paista uunissa keskitasolla n.20-25.min. 
4. Nauti hieman lämpimänä voin kanssa :p

4 kommenttia:

  1. Onpas tosi herkullisen ja kauniin näköisiä! Ihana idea :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Taru :) Välillä sitä onnistuu niin, että itseäkin ihmetyttää....

    VastaaPoista
  3. Ideasi menee kokeiluun, siemenillä ja murusilla pullan voi syödä vaikka aamulla !

    Anivarhain en lenkille lähde, mutta ensi viikon lopusta taas hoitelen koirakaveriani monet viikot - päivään tulee erilainen rytmi.

    VastaaPoista
  4. Kannattaa kyllä kokeilla. Minä olen tänään syönyt itseni ähkyyn näistä :p Sinullahan, nami-hiiri on varaa syödä aamupalaksi vaikka kermamunkkeja, kun pääset koiran juoksuttajaksi :) Aina löytyy muutama tekosyy herkutteluun!

    VastaaPoista