torstai 6. marraskuuta 2014

Espressokakku


Tänään kuivakakkubuumini sai jatkoa tällaisen espressokakun muodossa. Taikinakin oli niin hyvää, ettei sitä meinannut jäädä kakkuvuokaan laisinkaan. Ensin ajattelin kuorruttaa kakun valkosuklaalla ja keittää kahvin makuisen makusiirapin raidoiksi, mutta laiskuus iski ja kuorrutin kakun vain tummalla suklaalla ja tein valkosuklaasta raidat...


2 dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
2½ tl vaniljasokeria
2½ tl leivinjauhetta
2 dl kermaa
3 munaa
150 g voita
0,75 dl vahvaa espressoa
2 rkl espressojauhetta


1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Sulata voi.
3. Sekoita kuivien aineiden joukkoon muut aineet reippaasti vatkaten.
4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan tasaisesti.
5. Paista kakku 175° noin tunti.
6. Kuorruta ja koristele haluamallasi tavalla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti