tiistai 11. marraskuuta 2014

Sitruunainen Capri-kakku


Tämä gluteeniton sitruunaherkku on todella sitruunainen. Tekovaiheita on monta, mutta on kyllä vaivan arvoista. Vaikka kakku onkin vaatimattoman näköinen, tähän jää koukkuun, niin hyvää tämä on...


150 g sulatettua voita (+voita vuoan voitelemiseen)

4 suurta kananmunaa

0, 7 dl perunajauhoja (+ vuoan jauhottamiseen)

2 1/2 tl leivinjauhetta

200 g valkosuklaata

200 g mantelijauhoa

200 g sokeria

3 sitruunan kuoret

1 dl sitruunanmehua



tomusokeria koristeluun





1.Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.

2.Pese ja kuivaa sitruunat. Raasta kuoret raastimen hienolla terällä niin, ettei valkoista osaa tule mukaan. Purista sitruunoista yksi deslilitra mehua.
3.Voitele ja jauhota irtopohjavuoka.
4.Rouhi valkosuklaa veitsellä hienoksi.
5.Vatkaa munat ja puolet sokerista kulhossa vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Malta vaahdottaa tarpeeksi kauan.
6.Sekoita toisessa kulhossa toinen puolisko sokerista ja muut kuivat aineet, myös suklaarouhe. 7.Sekoita joukkoon sitruunankuori ja voisula.
8.Yhdistä kananmunavaahto kuivien ainesten sekaan ja sekoita tasaiseksi.
9. Kumoa taikina irtopohjavuokaan. Paista uunin keskitasolla 45 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla.


Anna kakun jäähtyä vuoassa. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti