keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Bagelit


Huhhuh! Ajattelin pikaisesti ohimennen tekaista muutamat bagelit. Aikamoinen homma, joten jos on yhtään kiire, niin tätä puuhaa kannattaa lykätä. Tekovaiheita on monta ja aikaa kuluu...nopeammin kipaisee Arnoldsiin ;)

(24kpl)

Ainekset:

5 dl vettä
0,5 dl siirappia
2 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä
2 ps kuivahiivaa
13-14 dl vehnäjauhoja

 

Keittämiseen:

3 l vettä
3 rkl sokeria


Voiteluun ja koristeluun:

muna ja sesaminsiemeniä

(Itse täytin bagelit kylmäsavulohella, kananmunalla, kurkulla, tillillä ja Creme Bonjourin mustapippuri-tilli tuorejuustolla)





  1. Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen ( +42-asteiseen) siirappi, suola ja rypsiöljy. Sekoita pieneen jauhomäärään kuivahiivat ja vispilöi taikinanesteeseen. Lisää jauhoja vähitellen ja alusta taikina. Nosta taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä vielä 5 minuuttia.
  2. Nosta taikina takaisin kulhoon ja anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin tunti.
  3. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Tee taikinasta tanko ja jaa se 24 yhtäsuureen osaan. Pyöritä palat tangoiksi, joiden päät ovat hieman ohuemmat. Kierrä patukat rinkeleiksi ja kiinnitä päät hyvin yhteen. Nosta bagelit jauhotetulle leivinpaperille ja kohota  noin 30 minuuttia.
  4. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kiehauta vesi ja sokeri isossa kattilassa. Nosta 2-3 bagelia kerrallaan kattilaan ja keitä noin 3 minuuttia. Kääntele  keittämisen aikana muutaman kerran.
  5. Nosta bagelit reikäkauhalla leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele munalla ja ripottele päälle reilusti seesaminsiemeniä.
  6. Paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Oi miten herkullisen näköisiä. Rakastan baceleita ja käynki usein Arnoldsilla herkuttelemassa, kun en ole itse vielä yrittänyt näitä tehdä... Juurikin niiden pitkän valmistus ajan takia.

    VastaaPoista
  2. Kyllä mun täytyy totuuden nimissä sanoa, että sieltä minäkin jatkossa haen. Vaikkakin olivathan nämä tosi herkullisia lämpiminä :p

    VastaaPoista