maanantai 1. joulukuuta 2014

Aprikoosi-suklaa piparit


Joulukuu. Nyt pitää leipoa pipareita. Tietysti. Tänä vuonna tuskin teen ihan tavallisia pipareita laisinkaan, mutta erilaisia variaatioita kyllä :) Ihana tuoksu valtaa kodin...miten malttaakaan odotella joulua...

Taikina:
1 pkt piparitaikinaa

Täyte:
n. 1 dl aprikoosimarmeladia

Koristeluun:
tummaa ja valkoista leivontasuklaata

Valmistus:


  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota pienellä muotilla pipareita leivinpaperin päälle pellille.
  3. Paista uunin keskitasossa 5-8 minuuttia.
  4. Täytä piparit jäähtyneinä: laita kaksi keksiä vastakkain, väliin marmeladia.
  5. Paloittele suklaat. Sulata tumma suklaa lautasella mikrossa miedolla lämmöllä. Levitä tähtien päälle. Laita valkosuklaa pursotinpussiin ja sulata kuumassa vesihauteessa. Leikkaa pussin päähän reikä ja koristele piparit pursottamalla päälle suklaaraidoitusta.



2 kommenttia:

  1. Hei tosi kiva idea! Näitä voisi kokeilla :p

    VastaaPoista
  2. Kannattaa :) kivoja pikku viemisiä, vaikkapa...

    VastaaPoista