keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Valkosuklaa-limeleivokset



Hyvää ja menestyksekästä uutta vuotta 2015 teille kaikille ihanaisille blogiini kurkkijoille :) Tein meille jälkiruoaksi tällaisia leivoksia, mutta pinta oli todella liukas ja koristeet olivat koko ajan tippua...aina ei todellakaan mene kuin Strömsössä ;)  Ohje on Valion. Palataan ensi vuonna uusin kujein...

Pohja
150  g kaurakeksejä
75  g  voita sulatettuna

Täyte:

4      liivatelehteä
2  dl     kuohukermaa
2  prk  valkosuklaa-limerahkaa
2  rkl     sokeria
1  tl vaniljasokeria

Koristeluun:

1      limetti ohuina lohkoina
 

Kiille:
1  dl     vettä
1  rkl     limettimehua
1  dl     hyytelösokeria

vihreää elintarvikeväriä

Valmistusohje
Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (Ø 22-24 cm) pohjan kokoinen pala. Murenna keksit esim. monitoimikoneessa. Sekoita niihin voisula tai Oivariini. Painele muruseos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 min. Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon rahka ja sokerit. Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan (1 1/2 rkl). Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.

Kaada täyte murupohjalle. Tasoita pinta. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3 - 4 tuntia.

    Leikkaa kuumalla vedellä pestystä limetistä ohuita lohkoja. Kun kakku on hyytynyt, aseta limettilohkot varovasti kakun päälle. Valmista kiille: Kuumenna vesi ja limettimehu kattilassa kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hyytelösokeri. Anna kiehua 30 sek. Nosta levyltä. Anna jäähtyä 3 - 4 min.

    Lusikoi lämmintä hyytelöseosta kakun ja limettiviipaleiden päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 15 min.

    Kun kiille on hyytynyt, irrota kakku veitsellä vuoan reunasta.
Leikkaa leivosmuotilla leivoksiksi ja koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti